V KOPRU POOSTREN NADZOR REDARJEV: Na Rozmanovi namestili ovire (FOTO)

Koper

Občinsko redarstvo in koprska občina bosta z ukrepi in poostrenim nadzorom na terenu zagotavljala večjo varnost pešcev, še posebej v bližini osnovnih šol.

V Mestni občini Koper tudi letos opažajo, da se je z začetkom pomladi in lepega vremena bistveno povečala uporaba motornih koles, s tem pa tudi kršitve cestnoprometnih predpisov, ki prepovedujejo vožnjo v nasprotno smer (enosmerna cesta) kot tudi vožnjo po površinah, namenjenih pešcem.

Povečano število kršitev zaznavajo zlasti na večjih ulicah starega mestnega jedra, sprehajalnih površinah ter v bližini mestnih osnovnih in srednjih šol. Občinsko redarstvo je na ključnih točkah zato že povečalo nadzor, v naslednjih dneh pa bodo mešane patrulje policistov in redarjev nadzor še okrepile.

Med kršitvami, ki se pojavljajo, je tudi nedovoljena vožnja s kolesi z motorjem po pločniku na Rozmanovi ulici, in sicer iz smeri Ceste na Markovec proti Osnovni šoli Dušana Bordona. Ker je vožnja po tej ulici dovoljena zgolj v smeri od šole proti Olmu, si vozniki motorjev, ki prihajajo iz Olma, pot do šole krajšajo tako, da na križišču ulice s Cesto na Markovec zapeljejo na pločnik in se peljejo naprej proti šoli. S tem ogrožajo pešce, ki na ozkem pločniku nimajo možnosti umika na varno.

Na pobudo tamkajšnjih stanovalcev je občina v petek na pločniku postavila fizično oviro, ki onemogoča prehajanje koles z motorjem s cestišča na površine za pešce. Poleg tega bodo v naslednjih dneh na tem delu prisotni tudi občinski redarji, ki bodo poostren nadzor izvajali ob jutranjih konicah in ob koncu pouka.

Ob tem znova opozarjajo voznike koles z motorjem, predvsem pa starše mlajših voznikov, naj bodo previdni in dosledni pri upoštevanju cestnoprometnih predpisov, saj bodo le tako prispevali k varni vožnji in varnosti vseh udeležencev v prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  06 .05. 2019 ob  15: 30
@Giorgio
Kaj ima veze s krožišči PopovičjQuery1123088193005024421_1557149262591? Hvala bogu, da imamo krožišča, tako teče promet nemoteno...Dvigni rit, hodi po svetu in boš Giorgio vidu, da so krožišča povsod!!!! TAko da ne nakladaj in politiziraj kjer to ni potrebno... Redarji pa so dobrodošli, ker je vedno več nemogočih, prepotentnih in neotesanih voznikov.
Giorgio |  29 .04. 2019 ob  15: 41
Pod genijem Popovičem so napravili po Kopru krožišča s prehodi za pešce tik ob krožišči, kar ovira prost pretok po krožiščih. Ne samo, da ljudje ne znajo uporabljati krožnih križišč ( ne nakažejo smer pri uvozu v križišče le pri izhodu, pa še to ne vedno). prav tako zaradi pešcev na prehodu pride do zastoja na samem križišču zaradi neposredne bližine zebre. Redarji naj raje kaznujejo mopediste, ki se podijo po peš coni!
Istriano |  29 .04. 2019 ob  14: 30
In čemu služijo redarji?
vseved |  29 .04. 2019 ob  12: 51
-3
@Istriano, mona bil in mona boš ostal! Redarji so potrebni , edini problem je, da ne opravljajo svojega dela tako kot je treba .
Istriano |  29 .04. 2019 ob  12: 16
18
Poklic redarja je eden najbolj nekoristnih poklicev na svetu. Smo živeli brez njih v Jugoslaviji in nismo imeli nobenih problemov, zdaj pa problem imamo, ker jih moram nahraniti vsak mesec.