V KOPRU OMEJILI KAPACITETE KOPALIŠČ: To je največje dovoljeno število obiskovalcev

Koper

Ta konec tedna v Mestni občini Koper znova pričakujejo povečan obisk kopališč, na katerih zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa velja omejitev števila obiskovalcev in kopalcev. V primeru, da bo število obiskovalcev preseglo dovoljeno kapaciteto, bodo prisiljeni dostop na kopališče začasno onemogočiti, so opozorili na občini.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

"Občanke in občane prosimo, naj bodo odgovorni in skrb za varnost postavijo pred druge interese. Ob obisku kopališč poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo, v primeru polne zasedenosti pa obisk kopališča preložite na kasnejši čas," so pozvali na občini.

Minuli konec tedna je po navedbah občine slovenska Istra pokala po šivih, ta konec tedna pa ne bo prav nič drugačen. Ker smo še vedno v času posebnih razmer zaradi novega koronavirusa, ki od nas zahtevajo spoštovanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede druženja, higiene in ohranjanja medsebojne razdalje, na občini svetujejo, da pred obiskom kopališč preverite režim obratovanja. Na obeh mestnih kopališčih v koprski občini je namreč vse od odprtja v veljavi posebni varnostni režim, ki določa, da je lahko naenkrat na kopališču omejeno število ljudi.

Foto: Zdravko Primožič/FPA

V Žusterni, ki jo upravlja Javni zavod za šport Mestne občine Koper, je največje dovoljeno število obiskovalcev 700, na koprski Mokri mački, za katero skrbi Marjetica Koper, pa 500. V primeru polne zasedenosti površin bodo na obeh kopališčih prisiljeni vstop začasno prepovedati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  04 .07. 2020 ob  18: 14
16
Kakšne kapacitete?Če bi na Primorsko plažo šli vsi domačini bi ta bila 2x premajhna.Tako smo pa vsi modro doma,da notranjci lahko veselo okužujejo vse okoli sebe.
Rezultat pa spet naslednji teden.