V KOPRU IZJEMNO HITRA NEŽA KLANČAR: Z dosežkoma se je pridružila najboljšim v zgodovini slovenskega plavanja

Koper

Najboljša posameznica nedeljskega plavalnega mitinga v Kopru je bila plavalka Olimpije Neža Klančar, ki je presenetila z osebnima rekordoma 1:07,15 na 100 m prsno in 59,75 na 100 m hrbtno. Gre za disciplini, ki ju plava redko, z včerajšnjima dosežkoma pa se je pridružila najboljšim v zgodovini slovenskega plavanja v teh disciplinah.

"Veliko dela na bazi in tehniki, seveda pa je za razbijanje monotonosti vmes tudi kakšen sprinterski trening, a v resnici je vse usmerjeno v december, nastop na evropskem prvenstvu v Romuniji, pa tudi na tekmo teden dni pred tem v Rotterdamu in teden kasneje v Györu, kjer bo lovila olimpijsko normo, da se potem lahko osredotoči na priprave za igre," je po tekmi povedal trener Tomaž Torkar.

????Uspešen štart v novo domačo tekmovalno ????‍♀️????‍♂️plavalno sezono ???????????????????? ???? https://www.plavalna-zveza.si/2023/10/08/v-kopru-neza-klancar-z-dosezkom-dneva-primoz-senica-pavletic-do-treh-zmag/

Posted by Plavalna zveza Slovenije on Nedjelja, 8. oktobar 2023.

"V februarju nas čaka še svetovno prvenstvo v Dohi, nato pa naj bi šla Neža še na priprave v Avstralijo, a seveda le v primeru, da odplava normo za Pariz, sicer se načrti lahko spremenijo. Trenutno v vodi res izjemno dobro deluje, a dosežka sta presenetila tudi mene. Je pa res, da so zadnji testi pokazali, da je izjemno močna in eksplozivna," je še dejal Torkar in si zaželel, da njegova varovanka prihodnji konec tedna v Tivoliju prebije meje minute tudi na 100 m delfin. Zelo težka tekma jo čaka tudi čez 14 dni, ko bo nastopila na svetovnem pokalu v Budimpešti.

"Zame je to res dober začetek sezone. Ta dosežek v hrbtu sem si želela, nisem pa ga upala napovedati na glas. Je pa to plavanje v prsnem in hrbtnem slogu zelo dober obet za 100 m mešano, kar sem zelo dobro plavala že na lanskem svetovnem prvenstvu. Seveda pa so misli trenutno usmerjene bolj v 50 m prosto in lovljenje olimpijske norme," pa je po tekmi povedala plavalka.

Vsaj do svetovnega prvenstva v Dohi bo doma trenirala tudi Tara Vovk, ki se je vrnila iz ZDA. Ta je po hudem boju z 1:07,43 zasedla drugo mesto na 100 m prsno, z osebnim rekordom 27,53 pa je zmagala na 50 m delfin. Zmagala je tudi na 50 m prsno.

Peter John Stevens je bil zadovoljen z dosežkom 1:00,01 na 100 m prsno, kanček manj z zmago in izidom 27,20 na 50 m prsno. "Če je zadovoljen trener, sem tudi jaz. Je pa res, da delam na polno in da sem zelo utrujen. Moj glavni cilj ostaja svetovno prvenstvo v Dohi in lov norme za Pariz, vmes pa me čaka vrsta močnih tekem, tudi svetovni pokal in evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih," je nastopa pokomentiral Stevens, ki bo letos nastopil tudi na številnih tekmah v Italiji.

Primož Šenica Pavletič je bil najboljši na 100 m hrbtno ter na 200 in 400 m prosto, kjer je s 4:00,39 postavil tudi osebni rekord.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija