V IZOLI TRČIL V VERIGO MED KOLIČKI: 21-letnik si je zlomil zapestje in polomil zobe

Kronika

V petek ob 20.40 so bili koprski policisti obveščeni, da je v Izoli kolesar trčil v verigo med količki, padel in se poškodoval. V Splošni bolnišnici Izola so ugotovili, da ima 21-letni državljan Litve hujše poškodbe, in sicer zlomljeno zapestje in zobe.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu sicer intervenirali v 140 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 376 klicev. Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi poškodbami in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij.

V petek so v Luciji 43-letniku zasegli moped Piaggio Zipp, ker presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Ilirski Bistrici ustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, zabeleženi kot ukradeni. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi mu tudi kazenska ovadba.

Vlomi

V Tomaju je nekdo vlomil v hišo in premetal vse prostore. Ukradel je nakitNekdo je vlomil v hišo v Bertokih, pregledal prostore in ukradel zlatnino.

Vozili pod vplivom alkohola ali droge

V soboto ob 16.30 so v Postojni ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen alkotest pokazal 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21. uri so pri Šmarjah ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Poleg tega je bil opravljen hitri test za droge pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo so v Luciji ob 22. uri ustavili 71-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 48 ilegalnih prehodov državne meje.

Maraton nadzora hitrosti

Poostren nadzor cestnega prometa na območju celotne države bo potekal od 21. do 27. marca. Na evropskem nivoju bo potekala tudi akcija SPEED, v sklopu katere bo 24. marca izveden Speed marathon oziroma Maraton nadzora hitrosti.

Slovenska policija bo maraton nadzora hitrosti izvedla v 12-urnem nepretrganem nadzoru. Poostren nadzor bodo izvajali tudi na celotnem območju PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija