Na carinskem pomolu v Izoli je včeraj dišalo po morskih dobrotah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa in brezmesnih jedi. Na stojnicah kulinaričnega dogodka "Pomol okusov" je slastne jedi in pijače predstavilo dvajset lokalnih ponudnikov, med njimi so bili tudi gostje iz Idrije.
V IZOLI JE DIŠALO PO MORSKIH DOBROTAH: "Pomol okusov" tudi tokrat obiskovalce razvajal z bogatim naborom istrskih jedi (FOTO)
Izola
Ljubitelji morske hrane so lahko uživali v pedočih, sardelah na žaru, ocvrtih sardelah, tuninem karpaču, morskih hladnih predjedeh, kot so mediteranski tacosi, bakala in hobotnica v solati.
Ljubitelji mesa pa so lahko izbirali med govejo tagliato, paninom z zorjeno govedino ali zgolj pršutom. Idrijci so navduševali z lokalno specialiteto, tradicionalnimi žlikrofi, ki so jih ponudili tudi v brezmesni različici. Lačni pa niso bili niti obiskovalci, ki ne jedo mesa, saj so gostinci ponujali tudi vegetarijanske jedi iz izolskega podeželja, kot je polenta z artičokami.
Utrinke živahnega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
SRCE PARAJOČE ZGODBE LJUDI IZ BIH: "Najhuje je, da je hčerka videla smrt svoje matere"
N.J.
-
včeraj ob 16:17
VINJENI VOZNICI V OSPU 'UŠEL' PARKIRAN AVTO: Med potjo je trčil v dve vozili in objekt
M.U.
-
včeraj ob 13:30
Novo iz Slovenije
VESTE, KAKŠNO SPODNJE PERILO NOSITE? Kar tretjina jih vsebuje nevarne kemikalije!
N.J.
-
6.10.2024 ob 09:20