V HRVAŠKI ISTRI ZAČELI RUŠITI NEZAKONITE GRADNJE: Vseh naj bi bilo okoli 50.000 (VIDEO)

Istra

V hrvaški Istri so danes začeli rušiti nezakonito zgrajene objekte. Glavni državni inšpektor Andrija Mikulić je že prej napovedal, da jih bodo za začetek porušili 14, tri v Umagu, pet v Rovinju in šest v Ližnjanu, danes pa je sporočil, da so nekatere začeli odstranjevati že lastniki sami.

Najprej so porušili enega od nezakonito zgrajenih objektov na območju Rovinja.

Mikulić je dejal, da so preverili dokumentacijo objektov in v nekaterih primerih ugotovili, da je ponarejena. Ob tem je izpostavil, da sta dva lastnika nezakonito zgrajenih objektov v hrvaški Istri te začela rušiti sama, še trije pa so v fazi njihovega odstranjevanja.

Na območju hrvaške Istre te dni sicer poteka povečan inšpekcijski nadzor, posebno na območju Vodnjana, Bal, Ližnjana in Medulina.

"Na območju Ližnjana imamo še deset lokacij, na območju občine Medulin pa še 13 parcel z objekti. V tem trenutku pišemo odločbe o odstranjevanju tudi zanje," je povedal Mikulić. Poudaril je, da ne bodo prenehali z nadzorom. "Enostavno nedopustno je, da na kmetijskem zemljišču stojijo zidani objekti," je poudaril.

Inšpektorji so po njegovih besedah doslej opravili več kot sto nadzorov in prav danes zaprli tudi že stoto gradbišče.

Po podatkih javne ustanove Natura Histrica je na območju hrvaške Istre okoli 50.000 nezakonito zgrajenih objektov. Od aprila 2019 so izdali za 1,4 milijona evrov kazni zaradi nezakonite gradnje, odstranili pa so skupno 130 objektov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  09 .03. 2023 ob  19: 52
V Kopru legalizirajo črno gradnjo celo na javno dobro lokalnega pomena in veš kolko je ura. Čista mafija povsod
vseved |  09 .03. 2023 ob  11: 32
Pri nas pa ti legalizirajo črno gradnjo: