USTVARI SI SVOJO PRILOŽNOST: To so koraki, s katerimi si boste povečali možnosti za dobro službo

Koper

Vsi študentje in drugi, ki iščejo svojo poslovno priložnost vabljeni na brezplačen dogodek Ustvari si svojo priložnost, ki bo potekal v torek, 14. januarja, ob 18. uri v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper). Svojo zgodbo bo predstavila Tjaša Ban, nekdanja študentka UP PEF, ki je postala ustanoviteljica uspešnega slovenskega startupa, ki prodaja hrano za dirkalne kamele.

Vsako leto Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizira srečanje Alumni kluba UP PEF. Tokrat ga je pripravil Študentski svet fakultete, in sicer je v goste povabil diplomantko univerzitetnega študijskega programa Pedagogika Tjašo Ban, ki je postala ustanoviteljica uspešnega slovenskega startupa, ki prodaja hrano za dirkalne kamele in je tudi del ekipe Ustvarjalnik, ki pomaga mladim pri uresničevanju njihovih idej in projektov. Svoj del zgodbe bo dodal Matija Goljar, soustanovitelj Ustvarjalnika in nekdanji voditelj oddaje Štartaj Slovenija! na Pop TV.

Matija Goljar

Danes službe namreč niso samo tiste, ki so objavljene ali zapisane na neki oglasni deski. Veliko služb je projektnih - nekdo se spomni zanimivega projekta ali prepozna priložnost in samoiniciativno ponudi svoje delo, znanje in želje. Nato to nekdo izpelje in zaradi tega se ustvari novo delovno mesto.

Obstajajo zelo preprosti koraki, ki jih lahko posameznik sam naredi, da si kasneje poveča možnosti za dobro službo. Najpomembnejši so angažiranost na čim več različnih področjih, pridobivanje izkušenj na terenu ter zavedanje, da vsak korak odpre vrata še nekje drugje, pod pogojem, da ne čakamo na priložnosti, temveč jih aktivno iščemo.