UKRAJINEC ČEZ SOČERGO ŠVERCAL MIGRANTE: Avto pa italijanskih registrskih oznak

Kronika

Včeraj ob 10.20 so na Sočergi koprski policisti ustavili osebni avtomobil Cupra formentor, italijanske registracije, ki ga je vozil 48-letni državljan Ukrajine. V vozilu so bili še trije državljani Sirije, ki so mejo prestopili nezakonito. Ob 10.45 pa so v vasi Lokev ustavili osebni avtomobil Škoda octavia, ki ga je vozil 43-letni državljan Hrvaške. V vozilu sta bila dva državljana Turčije, ki sta mejo prestopila nezakonito. V obeh primerih postopki še potekajo, voznikoma sledi kazenska ovadba.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 217 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v petih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 37 nezakonitih prehodov državne meje.

V Sežani so odkrili zapuščeno vozilo brez registrskih tablic. Izkazalo se je, da je beleženo kot ukradeno v Italiji. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Popoldan so v Luciji zasegli moped 17-letniku, in sicer zaradi suma, da je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 so pri Senožečah vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 181 km/h. 40-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog.

V Strunjanu so ob 1.40 ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,35 mg/l, hitri test za droge pa je bil pozitiven na canabis in kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  30 .09. 2023 ob  15: 59
Tretjerazredni portal polpismenih bebcev.
manemebasat |  30 .09. 2023 ob  14: 52
Švercal? TIHOTAPIL!!!