UČENCI DVIGNILI ROKE V NACISTIČNI POZDRAV: Njihova učiteljica pa "v tem ne vidi nič spornega" (FOTO, VIDEO)

Svet

Učiteljica z industrijsko-obrtniške šole v Slavonskem Brodu je na svoji Facebook strani v četrtek zvečer objavila fotografijo maturantov z rokami, dvignjenimi v nacistični pozdrav, danes poročajo hrvaški mediji. Sporno fotografijo in komentarje učiteljice, ki v tem "ne vidi nič spornega", je obsodilo hrvaško ministrstvo za znanost in izobraževanje.

Na fotografiji je ob maturantih, ki imajo na sebi baretke, maskirne hlače in črne majice z napisom "Za norijadu spremni", tudi učiteljica, ki na šoli poučuje hrvaški jezik.

Pozdrav "Za norijadu spremni" namiguje na pozdrav "Za dom spremni", ki so ga je med drugo svetovno vojno uporabljali ustaši.

'Zemlja koja ima takvu omladinu,...' INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA USTAŠKE MLADEŽI ???????????? https://sbplus.hr/slavonski_brod/obrazovanje_/srednje/industrijska_proizvodnja_ustaske_mladezi.aspx#.Yo8pt6hByUk

Objavil/a News portal SBplus.hr dne Četrtek, 26. maj 2022

"V tem ne vidim ničesar spornega. Otrok k temu nisem spodbujala, niti otroci ne poznajo teh pozdravov," je za hrvaški časnik 24sata dejala učiteljica.

Ministrstvo za znanost in izobraževanje je od šole že zahtevalo poročilo o omenjenem incidentu. "V vsakem primeru najostreje obsojamo navedeni primer, ministrstvo pa bo ukrepalo v okviru svojih pristojnosti. Prav tako smo prepričani, da bodo enako storile druge pristojne službe in institucije, na primer šola, državno tožilstvo in policija," so sporočili z ministrstva. Dodali so, da se spodbujanje k nasilju in sovraštvu kaznuje v skladu z več hrvaškimi zakoni.

Učiteljica je po poročanju hrvaških medijev zelo dejavna na Facebooku. Leta 2015 je med drugim napisala tudi: "Za dom spremna! Če komu ni všeč moj pozdrav, mu ni treba biti med mojimi prijatelji."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  27 .05. 2022 ob  17: 54
Je pri nas kaj drgače?
Ištrijan |  27 .05. 2022 ob  08: 27
Mučno je gledat in poslušat bedasto sprenevedanje te ženske! Na sliki stoji 30 cm stran od mulca, ki drži iztegnjeno desnico v nacistični pozdrav in ona tega ne vidi?!
No, upam, da bo vsaj (najmanj) vidla odločbo o prekršku šolskega inšpektorata!
Spaho |  27 .05. 2022 ob  07: 38
ne gospod kokodek to sploh ni res....sej v ukrajini jih tudi ni...tisti potatoviranci s svastikami in portreti dolfeka so navadni državljani...prijazni ljudje :D
tukaj pa sploh ni komentarja...sej se vidi ućiteljca kaka je...in to vzgaja mladino za naprej. o hrvaških simbolih sploh nebi zgubljal besed in o sodelovanju z nacisti v času druge vojne. malo jih v peljat v aušvic na izlet....pa ene par dni jih tam pustit v enkaih pogojih.....z učiteljco vred....po mojem bi se hitro obrnla plošča :D
kokodek |  26 .05. 2022 ob  20: 49
zaradi nacistov so vojne