TRUPLO SREDI ŠKOCJANSKEGA ZATOKA: Je bila smrt posledica nasilnega dejanja?

Kronika

V četrtek dopoldan je občan v Škocjanskem zatoku, za pošto na Kolodvorski v Kopru, opazil truplo in o tem obvestil policijo. Ta je na pomoč poklicala koprske gasilce, saj sama nimajo tehničnih sredstev, da bi pokojnika potegnila iz vode. Truplo se je namreč nahajalo kakih 30 metrov od obale, na breg so ga zato gasilci pripeljali z reševalnim raftom in predali policistom. Dokler ne bo opravljena obdukcija, ti ne morejo izključiti možnosti, da bi šlo za nasilno dejanje.

Fotografija je simbolična.

Kot nam je danes pojasnila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec, čakajo na sodno obdukcijo. Ko bo truplo identificirano, bodo lahko podali več informacij. 

Voda naj bi sicer na truplu pustila sledi, iz česar gre sklepati, da ji bilo v močvirju že dlje časa. So pa preiskovalci lahko določili, da gre za moškega. Po obdukciji bo tudi znan vzrok smrti.

Pred dobrim letom, lani 19. novembra, so prav tako v Škocjanskem zatoku policisti izvlekli moško truplo. Kot se je izkazalo slab mesec dni kasneje, po sodni obdukciji, je šlo za pogrešanega 65-letnika s Tinjana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija