ZA 34-LETNEGA PRIMORCA USODNI DOMAČI HRIBI: Nad Vipavo je umrl večkratni amaterski državni prvak

Kronika

Včeraj, 2. junija, ob 13.22, so goriški policisti prejeli obvestilo o nesreči na Gradiški Turi nad Vipavo, kjer se je med plezanjem smrtno ponesrečil 34-letni moški z območja Severne Primorske. Slednji se je v jutranjih urah odpravil plezat na Gradiško Turo, vendar se ni vrnil, zato je stekla iskalna akcija.

V iskanju so poleg policistov PP Ajdovščina sodelovali tudi policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica, reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina in GRS Ljubljana. V iskanje pogrešanega je bil vključen tudi helikopter slovenske policije z dežurno ekipo GRS z Brnika.

V sklopu iskalne akcije je bil pogrešani ob 14.27 najden približno 100 metrov severno od cerkvice sv. Nikolaja pod stenami t. i. Draške Ture in ni kazal znakov življenja, so sporočili policisti. Kasneje je njegovo smrt na kraju potrdila zdravnica ZD Ajdovščina, odrejena je bila tudi sanitarna obdukcija, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pokojni plezal po plezalni smeri imenovana Supernova in po približno 50 metrih plezanja v lažjem delu smeri padel in omahnil v globino. Zaradi hudih telesnih poškodb je plezalec na kraju umrl. Policisti PP Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V nesreči je preminil kolesar Matej Kravos iz Ajdovščine, večkratni amaterski državni prvak v cestni vožnji, v vožnji na čas in ciklokrosu.

"Globoko nas je pretresla vest, da nas je zapustil naš član, športnik in prijatelj Matej Kravos," je na družbenem omrežju Facebook zapisala njegova amaterska kolesarska ekipa Tuš Team.

Globoko nas je pretresla vest, da nas je zapustil naš član, športnik in prijatelj Matej Kravos. Besede težko opišejo...

Posted by TUŠ team on Friday, June 2, 2023

"Besede težko opišejo bolečino, ki jo čutimo ob tem nepričakovanem slovesu. Matej je bil velik človek s pozitivno energijo, vedno nasmejan in povezovalen. Športnik z dušo in srcem, njegov  optimizem nas je navdihoval, da smo tudi sami presegali svoje meje. Kolesarstvo in hribi so mu pomenili vse. A usoda je hotela, da je bilo zanj usodno ravno plezanje v domačih hribih. 

Matej je med nami pustil globoko sled in nikoli ga ne bomo pozabili. V teh težkih trenutkih svojcem izrekamo globoko sožalje. Matej, počivaj v miru!" je še zapisano v objavi.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija