TOŽILSTVO UMAKNILO OBTOŽNICO: Črnigoju ne očita več oškodovanja upnikov Primorja

Kronika

Tožilka Andreja Žvanut je na današnjem sojenju nekdanjemu direktorju Primorja Dušanu Črnigoju umaknila obtožnico, ki ga je bremenila oškodovanja upnikov Primorja. Za nekdanjega izvršnega direktorja družbe Roberta Brajdiha pa je obtožnico spremenila tako, da mu sedaj očita poskus oškodovanja upnikov, do katerega sicer ni prišlo.

Dušan Črnigoj

Tožilka se je za umik obtožnice odločila po današnjem pričanju izvedenca ekonomske stroke Draga Dubrovskega, ker ni bilo dovolj dokazov, ki bi nakazovali na Črnigojevo naklepno dejanje. Izvedenec je ocenil, da upniki zaradi poslov Primorja z nepremičninami niso bili oškodovani, saj so bile vrnjene v stečajno maso.

Sojenje na novogoriškem sodišču se nanaša na posle s prodajo nepremičnin v Ankaranu in Ajdovščini ter sklenitev dveh spornih kupoprodajnih pogodb z Go-rentom in ene s Črnigojem ter njegovo ženo.

Tožilstvo je sprva trdilo, da je bilo Primorje v času sklepanja poslov med junijem in septembrom 2011 že insolventno, vendar so trije sodni izvedenci ocenili, da je bila družba insolventna šele po 6. septembru 2011. Postopek stečaja gradbinca je bil sprožen junija 2012.

Sojenje poteka na sodišču v Novi Gorici.

Brajdih naj bi omogočil prednostno poplačilo njegovih terjatev do podjetja, saj je kot izvršni direktor Primorja podpisal pogodbo. Po mnenju tožilstva pa je sporno tudi, da je izvenzakonski partner Črnigojeve hčerke v isti stavbi kupil klet, a jo je pozneje vrnil v stečajno maso.

Sojenje se je začelo že marca 2017, vendar pa se je zavleklo zaradi vedno novih zahtev po sodnih izvedencih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija