TOVŠAKOVA NAJ BI PRIZNALA PRODAJO DELAMARISA: Miro Senica, njegova tajnica in direktorica kmetije Bužekijan so se izrekli za nedolžne

Kronika

Nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak v četrtek na celjskem okrožnem sodišču čaka ponovni predobravnavni narok v zadevi Delamaris. Iz postopka se je namreč izločila sodnica Mojca Turinek in je zadeva zdaj dodeljena novi sodnici Ingrid Lešnik.

Tovšakova je že lani s tožilcem Stanislavom Pinterjem podpisala sporazum o priznanju krivde. Po neuradnih informacijah naj bi se zaradi prodaje Delamarisa dogovorila za pogojno kazen 10 mesecev zapora s preizkusno dobo pet let. Do izreka sodbe pa ni prišlo, saj se je sodišče moralo odločiti glede izločitve nekaterih dokazov, ki jih je predlagala obramba še treh soobtoženih.

Poleg Tovšakove so tako v zadevi Delamaris obtoženi še odvetnik Miro Senica, njegova tajnica Olga Zaviršek in direktorica kmetije Bužekijan Blanka Muster, ki lani na predobravnavnem naroku krivde niso priznali.

Četverica je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu delnic Delamarisa.

Gre za okoli 1,4 milijona evrov, ki naj bi jih Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija