TAKO ŽENSKE MANIPULIRAJO S PARTNERJI, A ONI TEGA SPLOH NE VEDO: Eno metodo uporabljajo tudi moški

Trendi

Skoraj vsaka ženska zavestno ali nezavedno nadzoruje moškega, s katerim je v čustvenem odnosu. Običajno to počnejo na subtilen način, tako da jim partner ne more očitati ničesar konkretnega. Medtem ko moški misli, da ima vse pod nadzorom, se ženska nasmiha za vogalom, pravi ukoreninjeno prepričanje.

Želja po nadzoru in manipulacijah naj bi izhajala iz ogorčenja, saj imajo moški v resnici večinoma višje plače, boljše položaje v službi in manj obveznosti, zato so jim ženske na ta način "maščujejo". Čeprav teh navedb nikakor ne bi smeli posploševati, večina meni, da so to štirje najpogostejši načini ženskega manipuliranja z moškimi.

1. Z moškim ravnajo kot z otrokom

Ko ženska s svojim partnerjem ravna, kot da je star sedem let, je to lahko posledica njene frustracije, lahko pa tudi pomeni, da želi le doseči svoj cilj. Če denimo partnerju ne zaupa nalog, kot je obisk trgovine ali zlaganje perila, pomeni, da želi, da se te obveznosti storijo natanko tako, kot si je zamislila ona.

Če torej ženska pogosto reče "oh, to bom jaz storila", s tem skuša nadzorovati svojega partnerja, tako da se on počuti ničvrednega in nesposobnega.

2. Postanejo tihe

Ko je moški razburjen ali siten, bo to preprosto povedal. Morda bo kričal, vendar boste natančno vedeli, kako se počuti v tistem trenutku. Z nekaterimi ženskami pa je zgodba popolnoma drugačna. One so večinoma tiho.

S svojim molkom ženske vodijo partnerje k razmišljanju o vseh stvareh, ki so jih storili, pa tudi o tistih, ki jih niso, ker jim ženska lahko tudi to zameri. Z zavračanjem izražanja svojih želja in potreb moškega pripeljejo v stanje, ko je pripravljen narediti vse, da bo ona končno spregovorila.

3. Laskanje

Laskanje je močno orodje pri manipulaciji moškega spola in deluje nepričakovano dobro. Zato nekatere ženske uporabljajo stavke, kot so: "Tehnologije pravzaprav ne razumem in v tem ste najboljši." Mogoče je kompliment včasih iskren, mogoče res ne razume, toda včasih je laskanje samo način, da partnerji naredijo tisto, kar v resnici sovražijo početi.

4. Primerjajo jih z drugimi

Klasična strategija, ki jo uporabljajo starši, je pa nepredstavljivo učinkovita tudi v odnosih moški-ženske. Starši denimo pogosto rečejo: "Poglej, kako priden je ta fant." In ženska bo podobne besede uporabila na svojem partnerju, ker ve, da bo to prizadelo njegov ego.

To vrsto manipulacije nekatere ženske uporabljajo, kadar niso zadovoljne z nekim vidikom partnerjevega življenja, zato ga odkrito opozorijo, da obstaja nekdo boljši, ga osramotijo in ciljajo na njegovo šibko točko. Ženske, ki bodo to storile, bodo upale, da bo so moški skušali izboljšati.

Vendar to vrsto manipulacije uporabljajo tudi moški. S tem, ko svojo partnerko primerjajo z lepšimi ali vitkejšimi ženskami, ji nakažejo, da bi morala tudi ona izgledati tako, piše telegraf.rs. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  28 .07. 2021 ob  08: 48
ad 1: oh, hvala draga
ad 2: končno malo tišine
ad 3: malo bolj tricky :-)
ad 4: vprašaj ga, če je prost