TAKO JE SERGEJ RACMAN NA BEGU 'POTEGNIL' DRŽAVO: Njegovo luksuzno vilo prodali, a je DUTB ostala z dolgim nosom

Slovenija

Sergej Racman, ki ga Slovenija išče z mednarodno tiralico in je na begu vse od poletja, naj bi včeraj naredil poslovno potezo, s katero je 'državi vrnil udarec', poroča portal Siol. Na javni dražbi se je prodajala njegova 4500 kvadratnih metrov velika vila na ljubljanskem Rudniku, za katero se je potegovalo sedem dražiteljev, ki so z začetnih 851 tisočakov prišli do 1,57 milijona evrov. Kupilo jo je podjetje R.E. Invest, za katerim naj bi po informacijah portala stal nihče drug kot Sergej Racman.

Lastnik vile je bilo Racmanovo podjetje Auctor, ki DUTB dolguje 2,3 milijona evrov in je na nepremičnini vpisana kot hipotekarna upnica. DUTB je bila včeraj tudi med dražitelji na javni dražbi. Najboljšo ponudbo je v imenu R.E. Invest oddal odvetnik Mirko Filipović, za omenjenim podjetjem pa naj bi stal Racman, ki ga zaradi domnevne zlorabe prostitucije v klubu Marina na Ajševici pri Novi Gorici iščejo državni varnostni organi.

Kot poroča portal, je R.E. Invest zadnja dva tedna v lasti Tomislava Rukavine z Reke, pred tem je bilo podjetje v lasti Martina in Urbana Racmana, sorodnika Sergeja Racmana. Racman je rešil svojo vilo na Rudniku pred zasegom, DUTB pa je zanjo dobila bistveno manj, kot je poskušala izterjati od njega.

Sicer naj bi bila po mnenju nepremičninskih strokovnjakov luksuzna vila iz dveh stavb, garaže, steklenjaka, bazena in večjega parka vredna veliko več in bi se izklicna cena morala začeti pri vsaj 3 milijonih.

Racman je pred upniki poskušal rešiti tudi svoj Kolosej, a je ljubljansko okrožno sodišče odločilo, da je bila prodaja nezakonita. Kompleks Kolosej v ljubljanskem BTC je Racman pred leti prodal za 15 milijonov evrov, čeprav je bil insolventen.

Svojemu poslovnemu partnerju Davorinu Vidmarju ga je prodal s štiriletnim odlogom plačila, kupnina pa do danes ni bila v celoti poravnana. Če bo sodba pravnomočna, bo Racman izgubil Kolosej, ki predstavlja njegovo osrednje premoženje. Samo lani je Kolosej ustvaril 6 milijonov prihodkov in pol milijona dobička. DUTB je v stečaj poslala tudi Racmanovo borznoposredniško hišo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija