TA HRANA POSPEŠUJE IZPADANJE LAS! Preverite, katerih živil se je boljše izogibati

Trendi

Vzroki za izpadanje las so lahko genetski in psihološki, razlog pa je lahko tudi nezdrav življenjski slog. Ko gre za slednjega, se je izkazalo, da lahko na primer hrana z veliko maščob deluje kot sprožilec mehanizmov, ki vodijo do izpadanja las. Če imate z izpadanjem težave, se izogibajte teh živil.

1. Mastne ribe

Ribe imajo veliko omega-3 maščobnih kislin, kar je dobro za kožo in lase, toda odvečna maščoba pri mastnih ribah vsebuje tudi velike količine cinka, ki pospešuje izpadanje. Mastnim ribam se poskusite izogniti v velikem loku, kar naj ne velja za zdrave in čvrste ribe. Nutricionisti svetujejo vsaj dva do tri ribje obroke na teden.

2. Sladkor

Sladkor škodi organizmu, škodi koži in zelo močno pospešuje izpadanje las. To je še posebej očitno pri moških. Sladkor namreč spodbudi nastanek kopice hormonov, ki slabijo lasišče.

3. Zeleni čaj

Procesi notranjega čiščenja so zelo pomembni, vendar ne za lase. V času čiščenja oziroma razstrupljanja telesa se količina dnevno izpadlih last lahko podvoji, celo potroji. Poleg tega je dobro vedeti, da več kot dve skodelici zelenega čaja utrujata in obremenjujeta lasišče. Da, tudi po čaju lasje hitreje izpadajo.

5. Testenine

Testenine so najslabša izbira za lase. Obrok testenin v telesu razpade na enostaven sladkor. Preveč sladkorja in ogljikovih hidratov pomeni manj beljakovin, dolgoročno pa hitrejše odmiranje lasnih celic.

6. Sol

Ali ste vedeli, da se odvečne soli samo enega obroka cel teden ne moremo znebiti? Poleg tega sol zadržuje vodo in blokira prekrvavitev. Preveč soli poveča izpadanje las tudi za 30 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija