SUPERLIGA JE ŽE RAZPADLA! Klubi zaradi jeznih navijačev naredili korak nazaj

Svet

Nogometna superliga, ki je v zadnjih dneh dvignila mnogo prahu in kritik, je pred razpadom. Potem ko jo je že v torek zvečer zapustila šesterica angleških klubov, ki so bili soustanovitelji, sta uradno izstopila tudi milanski Inter Samirja Handanovića in Atletico Madrid Jana Oblaka. Kot zadnji je pred nekaj trenutki izstopil še Milan. Juventus uradno sicer še ni izstopil, a priznava njen konec.

"FC Internazionale potrjuje, da klub ni več del projekta superlige. Vedno smo zavezani k temu, da damo navijačem najboljšo nogometno izkušnjo. Inovacije in vključevanje so del naše DNK od nastanka," so pri Interju zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so skupaj z delničarji vedno stremeli k izboljšanju nogometne industrije.

Pri njihovem mestnem tekmecu Milanu so na svoji spletni strani poudarili, da se odrekajo superligi. "Vabilo za sodelovanje v projektu smo sprejeli s pravim namenom narediti najboljše možno evropsko tekmovanje za navijače po svetu in v najboljših interesih tako kluba kot naših navijačev," so zapisali rdeče-črni. Dodali so, da spremembe niso vedno lahke, ampak da je evolucija ključna za napredek. "In strukture v evropskem nogometu so se razvile v desetletjih," so poudarili. "Toda navijači so jasno izrazili svoje mnenje o superligi in AC Milan mora poslušati tiste, ki ljubijo ta čudovit šport."

V Španiji pa je prvi od trojice uraden izstop potrdil Atletico, v kratkem pričakujejo podoben korak še od Reala Madrida in Barcelone.

"Vodstvo kluba Atletico Madrid se je zjutraj sestalo in odločilo uradno sporočiti superligi in drugim ustanovnim klubom, da ne bo dokončno formaliziralo sodelovanja v projektu," so zapisali pri Atleticu. "Atletico Madrid se je za priključitev superligi odločil prejšnji ponedeljek kot odgovor na okoliščine, ki jih zdaj ni več," so še pojasnili Madridčani in seveda tudi oni izpostavili pomembnost harmonije v Atleticovi družini, pri čemer so izpostavili predvsem navijače.

Angleški klubi so izstopili že včeraj, danes pa je tudi predsednik Juventusa, tudi soustanovitelja superlige, Andrea Agnelli za Reuters že priznal "poraz". "Če sem povsem pošten, je očitno, da to ni mogoče," je na vprašanje, ali se projekt po teh odstopih še lahko uresniči, odgovoril Agnelli.

Pri Juventusu sicer vztrajajo, da je projekt razumen, a da je zelo malo možnosti, da se uresniči v obliki, kot je bila na začetku. "Zavedamo se zahtev in namer določenih klubov po odstopu od projekta, čeprav potrebne procedure, ki jih je predvideval sporazum med klubi, niso bile izpolnjene," so na svoji spletni strani zapisali pri Juventusu. "V tem kontekstu, ko Juventus ostaja prepričan o razumnosti športnih, tržnih in pravnih postavk projekta, klub meni, da trenutno obstajajo zelo majhne možnosti, da se projekt konča v takšni obliki, kot je bil prvotno predviden," so zapisali pri črno-belih, kjer se bodo še naprej zavezovali dolgoročni vrednosti Juventusa in celotne nogometne industrije.

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija