STRELJANJE V STRASBOURGU: Eden mrtev, šest ranjenih, strelec še na begu (FOTO, VIDEO)

Svet

Na trgu v središču Strasbourga so nocoj odjeknili streli. Pri tem je bil en človek ubit, še šest je ranjenih, strelec pa je na begu, je sporočila policija, ki je območje izpraznila. Francosko notranje ministrstvo pa je prebivalce pozvalo, naj zaradi "resne grožnje javni varnosti ostanejo doma". Tudi iz županove pisarne so prebivalce pozvali, naj ostanejo doma, dokler se položaj ne bo razjasnil. Mediji se medtem sprašujejo, ali obstaja sum na teroristični napad.

Na območju je bila tudi novinarka STA, ki poroča, da je nekaj minut pred 20. uro v bližini trga Kleber odjeknilo več strelov. Ljudje so zbežali z območja. Spletna stran Telegraph, ki se sklicuje na medij France Info, poroča, da je v bližini božičnega sejma moški z avtomatskim orožjem streljal na množico ljudi.

Policija zaprla stavbo Evropskega parlamenta

V Strasbourgu je v takih dneh običajno polno ljudi, od evropskih poslancev in osebja parlamenta do novinarjev in drugih, ki spremljajo delo parlamenta. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je policija zaprla tudi stavbo Evropskega parlamenta. Ne poslanci, ne osebje, ne novinarji je ne morejo zapustiti.

Spodnji video prikazuje grozljive posnetke krikov, joka in panike, ki so izbruhnili med ljudmi po streljanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  11 .12. 2018 ob  22: 38
Še dobro da smo Slovenci pristopili k marakeški deklaraciji in ne bomo več črna ovca Evrope, bomo končno vsaj na kakšnih večernih poročilih tam.