PO TRČENJU LADJE SE JE ZRUŠIL 2,6 KM DOLG MOST S ŠTIRIPASOVNICO: V vodo je zgrmelo najmanj 20 ljudi in več vozil (VIDEO)

Kronika

Po trčenju kontejnerske ladje v podporni steber se je zrušil več kot 2600 metrov dolg cestni most v Baltimoru v ZDA. Pri tem je v vodo padlo več vozil in do 20 ljudi. Obsežna reševalna akcija je v teku, predstavnik gasilcev pa je dejal, da gre za "incident s številnimi žrtvami". Uradnih poročil o žrtvah sicer še ni.

Most se je delno porušil okoli 1.30 po lokalnem času, ko je vanj trčila velika kontejnerska ladja Dali, ki je plula pod singapursko zastavo. Večji del konstrukcije mostu je v manj kot minuti po trku zgrmel v reko, medtem ko je bilo na cestišču več vozil, je razvidno s posnetkov nesreče.

"Na žalost je v reko Patapsco padlo do 20 posameznikov in več vozil. Zato imamo verjetno opravka z incidentom s številnimi žrtvami," je povedal Kevin Cartwright iz gasilske službe v Baltimoru. Dodal je, da je bila med vozili verjetno tudi večja prikolica, iz katere morda izteka dizelsko gorivo.

Povedal je še, da potapljači trenutno v vodi iščejo preživele, razmere pa so nevarne zaradi nizkih temperatur in omejene vidljivosti. Temperatura vode v okolici pristanišča v Baltimoru namreč znaša okrog nič stopinj Celzija.

300 meter container ship strikes the Key Bridge in Baltimore Md .Active scene . #Breaking Baltimore Firefighters IAFF Local 734 Baltimore Fire Officers IAFF Local 964 Brotherhood Buffs BCFD 8x10

Objavil/a Hanging Around the Firehouse dne Torek, 26. marec 2024

Več kot 2600 metrov dolg štiripasovni cestni most Francis Scott Key Bridge, ki je bil odprt leta 1977, se razteza čez reko Patapsco na obrobju Baltimora. Čezenj se letno pelje več kot 11 milijonov vozil in predstavlja ključen del avtocestne infrastrukture v regiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija