ŠTIRILETNI SUPERJUNAK: Mamici, ki je utrpela epileptični napad, je verjetno rešil življenje (FOTO)

Svet

Pri presoji, ali je otrok dovolj zrel, da ostane sam doma oziroma gre tudi sam od doma in se vrne recimo iz šole, je med drugim pomembno, da ve, kako ravnati ob požaru, se znajde, če zmanjka elektrike, ve, kako uporabiti prvo pomoč, če se na primer ureže ob rezanju kruha … in seveda zna poklicati policijo ali reševalce. Štiriletni Monty Cocker ni bil sam doma, a je še kako prav prišlo njegovo novo osvojeno znanje. Mamici je verjetno rešil življenje s telefonskim klicem na pomoč in sicer le dan po tem, ko ga je naučila kako.

Deček je poklical avstralsko nacionalno številko za klic v sili (000) in operaterjem sporočil: "Mamica je padla!" Ob prihodu pristojnih služb je bil malček tudi na oknu in jim mahal, je po pisanju BBC povedal eden od reševalcev Mark Small.

Tudi v hiši je mali Monty zbrano pomagal reševalni ekipi, ki je priskočila na pomoč mami, ki je utrpela epileptični napad. "Njegova hitra reakcija je naredila veliko razliko," je poudaril Smalls in nadaljeval: "Če se med padcem udarite v glavo ali imate dolgotrajen napad, je situacija lahko zelo resna."

Ekipa reševalcev se je danes vrnila v Launceston na Tasmaniji in Montyu izročila priznanje. Kot poroča BBC, pa fant ostaja skromen. Ko ga je babica poimenovala "superjunak", jo je opomnil: "O ne, nisem superjunak. Sem samo junak." Svojo vlogo je menda sramežljivo minimaliziral tudi v vrtcu.

Montyeva mama pravi, da ni pričakovala, da bo novo osvojeno znanje sin moral uporabiti tako kmalu. Povedala je, da ji je postalo slabo, da je poskušala poklicati moža, ostalo se ne spomni. "Ko sem prišla k sebi, so bili ob meni že reševalci. Tako sem ponosna nanj," je dejala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija