STE SE PREPOZNALI? Znaki, ki jasno kažejo, da ste v postelji zanič

Trendi

Če uspešnost spolnega odnosa ocenjujete po tem, koliko orgazmov je vsak od vaju doživel, ste zgrešili bistvo vsega. Pot je namreč pomembnejša od cilja. Slab seks je doživel že skoraj vsak, nekaterim pa se to dogaja konstantno. V nadaljevanju preberite osem napak tako moških kot žensk v postelji.

1. Ne masturbirate

Obstaja neposredna povezava med tem, kako pogosto ljudje masturbirajo, koliko orgazmov imajo in koliko uživajo v seksu. Če se samozadovoljujete pomeni, da razumete svoje telo in razumete svoje odzivanje na spolne dražljaje ter veste, katere tehnike vam najbolj ustrezajo. Redni orgazmi pomagajo ohraniti močan in stabilen libido.

2. Niste preveč izkušeni

Ni zaman rečeno: "Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo." Pogovorite se o svojih željah in potrebah. Prav tako se bolje poučite o seksu z branjem ali raziskovanjem na spletu.

3. Preveč ste osredotočeni na orgazem

Če uspešnost spolnega odnosa ocenjujete po tem, koliko orgazmov je doživel vsak od vaju, ste zgrešili bistvo vsega. Pravi ljubimec oziroma ljubimka bo partnerja/partnerko čim dlje držal/a blizu orgazma, vendar mu/ji ne bo dovolil/a, da bi prišel/prišla do konca. Namesto, da bi hiteli k cilju, ne pozabite, da orgazem traja nekaj sekund in seks lahko traja ure.

4. Niste zadovoljni z lastnim telesom

Če se med seksom ne morete sprostiti, verjetno ne boste dober ljubimec oziroma dobra ljubimka. V svoji koži se morate počutiti udobno in ne sme vas biti sram, da svoje telo pokažete partnerju/partnerki. Težave s slabo samopodobo pokvarijo spolnost za oba.

5. Ne poveste, česa si želite

Pričakovati, da vam bo partner/partnerka prebral/a misli in točno vedel/a, kaj želite, je nekoliko nezrelo in nerealno. Znanje o seksu ni nekaj, s čimer se človek rodi. Spolnih veščin se učite skozi izkušnje in komunikacijo s partnerjem/partnerko.

Če ne veste, kaj vas pripelje do orgazma, kako bi to lahko vedel/a vaš/a partner oziroma partnerka? Če veste, kaj želite, vendar partnerju/partnerki tega ne poveste, v čem je potem sploh smisel seksa? Seks ne bi smel biti kviz, v katerem partner oziroma partnerka poskuša uganiti vaše želje.

6. Preskočite predigro

Za odličen seks morate biti ogreti, tako fizično kot psihično. Seveda sta včasih oba tako vzburjena, da komaj čakata na seks in to je dobro. Toda predigra je večinoma potrebna, zlasti za ženske. Nožnico je treba navlažiti in razširiti, da bo seks prijeten, to pa dosežemo s predigro. V predigri ne uživajo samo ženske. Raziskave, opravljene na moških, kažejo, da več časa, ki ga porabijo za predigro, bolj uživajo v seksu in njihovi orgazmi so intenzivnejši.

7. Partnerja/partnerke ne želite oralno zadovoljiti

Ena stvar je, da svojemu partnerju oziroma partnerki poveste, da ne uživate v dajanju ali prejemanju oralnega seksa, povsem drugo pa je, da pričakujete, da vas bo partner oziroma partnerka ustno zadovoljil/a, vi pa njega oziroma nje ne boste.

8. Partnerja/partnerke ne vprašate, kaj mu/ji je všeč

Še huje, kot če partnerju/partnerki ne poveste, kaj si želite, je, da ne poskušate ugotoviti, kaj bi partnerja oziroma partnerko veselilo v seksu. Vsi imamo svoje posebnosti. Domneva, da ena tehnika deluje za vse, je običajno razmišljanje, vendar usodno za dober seks.

Ne bojte se vprašati partnerja oziroma partnerke, če nekaj počnete "pravilno". Med epizodami stokanja je treba še veliko povedati ali občutiti. Na primer, če se dobro odzove na nekaj narejenega, to pomeni, da mu/ji je všeč. Toda najboljši in najučinkovitejši način, da ugotovite, kaj si partner/partnerka resnično želi, je, da ga/jo to vprašate.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija