STE OBSEDENI Z NADZOROM? Iskreno odgovorite na ta tri vprašanja

Trendi

Radi delite nasvete? Pogosto drugim ukazujete, kaj in kako naj naredijo? Dokler nadzirate le svoja dejanja, to še ni znak za alarm. Če pa poskušate nadzorovati vse okrog sebe, pa že spadate v problematično kategorijo.

Iskreno odgovorite na naslednja tri vprašanja: Vsem narekujete, kaj morajo narediti in od njih pričakujete, da bodo to tudi storili? Menite, da so vsi, ki se ne strinjajo z vami, v zmoti? Z drugimi razpravljate le, da bi dokazali svoj prav in ne poslušate njihove razlage?

Če so vaši odgovori pritrdilni, potem ste obsedeni z nadzorom!

Če pogosto določate, kaj in kako bi ljudje okrog vas morali narediti, pri tem pa ne upoštevate njihovih želja, imate težave s kontrolo. Še en znak za alarm je, če se pogosto zalotite, kako drugim govorite, da nekaj počnejo narobe in da bi morali ubrati vaš način. Prav tako sami sebe omejujete, če med razpravo drugih ljudi sploh ne poslušate.

Kako si pomagati?

Bodite odprti za tuja mnenja. Če boste zares prisluhnili idejam drugih ter se o njih iskreno in odprto pogovorili, boste morda skupaj prišli tudi do rešitev.

Ne poslušajte zgolj zato, da bi lahko odgovorili, ampak skušajte razumeti pogled drugih ljudi. Poslušanje je nujno, če želite doseči kompromis oziroma rešitev, ki bo ustrezala vsem.

Priznajte si, da imate problem. Šele takrat ga boste lahko pričeli reševati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija