STARŠI SO ZGROŽENI: Se ponekod pedofilija že uradno seli v otroške vrtce?

Kronika

V skupini vrtcev v Hannovru so v t. i. "sobi za raziskovanje telesa" spodbujali otroke, da se slečejo in dotikajo drug drugega. Staršem so poslali obvestilo z nizom pravil, ki spominjajo na opis spolnih iger, v katerih otroci "božajo in pregledujejo" sebe in druge otroke. Deželni urad za mladino Spodnje Saške je projekt zdaj ustavil ter zahteva oceno pedagoškega koncepta vrtcev.

Nemčijo pretresa afera "sob za raziskovanje teles" – namenskih prostorov, ki so jih v nekaterih vrtcih uredili z namenom "iger" otrok, mlajših od šest let, v katerih bi se goli "raziskovali". V konceptu vseh približno 50 vrtcev AWO v regiji Stadtbund je pod naslovom "Spolni razvoj v zgodnjem otroštvu" zapisano: "V naših kotičkih za igro in stiskanje lahko otroci uresničujejo svoje zgodnje otroške potrebe celega telesa (gledanje drug drugega, dotikanje, božanje). Našim otrokom je dovoljeno, da se slečejo, se pogledajo in gredo skupaj na stranišče." In nadalje: "Igre oče-mama-otrok 'Dojenček prihaja' in igre zdravnikov vidimo kot zdravo igralno vedenje v zgodnjem otroštvu."

V dopisu staršem opis spolnih iger

Vendar pa se je v zadnjih tednih sprožil val ogorčenja, potem ko so starši dobili dopis, v katerem je bilo zapisano, da se otroci že po naravi igrajo igro zdravnika v kopalnicah ali v "grmovju" in da bi bilo bolj smiselno, da bi jih spodbujali, da jo igrajo z navodili odraslih in določenimi pravili, kot na primer, da se bodo "fantje in deklice božali ali pregledovali le toliko, kolikor je njim samim in drugim otrokom všeč" in "noben otrok ne bo dajal nobenega predmeta v telesne odprtine drugega otroka".

Vrtec je načrtoval sobo za raziskovanje telesa, v kateri se "vsak otrok sam odloči, ali in s kom se želi igrati telesne in spolne igre," je zapisano v pismu staršem. Soba ima "nevidna okna, sedežno garnituro z odejami in blazinami, pokrit in oblazinjen igralni prostor ter talne podloge". Vzgojiteljice v desetih pravilih določajo, kako lahko otroci v "sobi za raziskovanje telesa", "božajo in pregledujejo" sebe in druge otroke.

Priročnik za igre "raziskovanja telesa" otrok

Zdaj je državni urad za mladino izdal zahtevo dnevnim centrom AWO v Hannovru, da nemudoma pregledajo pedagoški koncept in zaščitijo otroke z zunanjim svetovanjem ter redno obveščajo o trenutnem stanju. Poteka tudi pregled priročnike za usposabljanje, ki jih je v vrtce razdelila ProFamilia, ena največjih nemških organizacij za spolno vzgojo, ki že od leta 2013 promovira idejo, da so otroci "spolna bitja" in da so "igre raziskovanja telesa" zdrave za razvoj otroka.

Enemu izmed vzgojiteljev sodijo zaradi spolne zlorabe

To pa še ni vse. Po ogorčenju, ki je sledilo, je prišlo na dan, da je v AWO-Kita Freytagstraße v Hannovru v preteklosti delal vzgojitelj, ki mu zdaj sodijo zaradi spolne zlorabe in posedovanja otroške pornografije. Po poročanju časnika Bild naj bi moški, ki je na uvodnem plakatu zapisal, da ima moč dinozavra zaradi sladoleda in pice, spolno zlorabil dve deklici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  05 .07. 2023 ob  12: 33
-1
Vse za gušte vladajočih.
Pesceserra |  05 .07. 2023 ob  10: 29
Mi pa maljevca za ministra .....sick