SPREMENJEN URNIK ENOT OSREDNJE KNJIŽNICE SREČKA VILHARJA: Gradivo je potrebno predhodno naročiti!

Koper

Kljub razglasitvi epidemije vse enote Osrednje knjižnice Srečka Vilharja do nadaljnjega obratujejo v okviru smernic Združenja splošnih knjižnic, ki so osnovane po priporočilih NIJZ in MZK. Danes, 24. oktobra, je knjižnica zaprta, poleg tega pa se bo spremenil urnik, kar pomeni, da v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v ponedeljek, 26. oktobra, prehajajo na tako imenovan poletni urnik. Odprtost knjižnice bodo zagotovili v skladu z vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa in ob upoštevanju vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ostalih pristojnih organov.

V knjižnici ne bo možno dostopati do knjižničnega gradiva. Gradivo si lahko izposodite po predhodnem naročilu ali neposredno v knjižnici. Svetujejo, da pred obiskom knjižnice gradivo predhodno naročite.

Naročila knjižničnega gradiva

Naročila sprejemajo v času odprtosti na telefonske številke posamičnih oddelkov, ki jih najdete na spletni strani kp.sik.si ali preko spletne COBISS storitve Moja knjižnica, ki deluje 24 ur/dan. Po izvedenem naročilu boste prejeli sporočilo, da vas gradivo čaka v knjižnici. Gradivo lahko naročite tudi neposredno v knjižnici, vendar naprošajo, da ga predhodno naročite in se tako izognete nepotrebni dvojni poti v knjižnico.

Ob tem prosijo, da v oddelke knjižnice vstopate posamično, vzdržujete predpisano varnostno razdaljo 2 m in se ravnate po navodilih zaposlenih.

Izposoja knjižničnega gradiva z dostavo na dom – posebna storitev za ranljive skupine

Z naslednjim tednom uvajajo izposojo knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Storitev je brezplačna, izvajajo jo na območju občin Ankaran in Koper, in sicer za občane, ki iz zdravstvenih ali drugih razlogov ne morejo do knjižnice. Vsak občan lahko na dom naroči do tri knjige na mesec. Naročila sprejemajo vsak delavnik na telefonsko številko 05 6632 605.

Do uvedbe novih sprememb tako v knjižnici veljajo vsi do sedaj sprejeti ukrepi: obvezno nošenje zaščitne maske, obvezna medosebna razdalja, obvezno razkuževanje rok, spodbujanje brezstičnega poslovanja.

"Kljub trenutni situaciji se bomo v naši knjižnici potrudili in omogočili zanimive kulturne vsebine preko naših spletnih platform. Do nadaljnjega bomo namreč dogodke, otroške prireditve, predavanja in izobraževanja zaradi ukrepov preselili na našo spletno stran kp.sik.si oziroma na Facebook stran. Sproti vas bomo obveščali, kdaj in kje se nam boste lahko virtualno pridružili," so še zapisali.


Urnik knjižnice v času izrednih ukrepov:

  • Oddelek za odrasle, Oddelek za mlade bralce in Knjižnica Ankaran

ponedeljek–torek: 13.00 do 19.00

sreda–petek: 9.00 do 15.00

sobota: zaprto

  • Oddelek za domoznanstvo in knjižno dediščino

ponedeljek–petek: 9.00 do 14.00 (obisk po predhodni najavi na tel.: 05 66 32 613)

sobota: zaprto

  • Enota Markovec

ponedeljek–petek: 9.00 do 14.00

sobota: zaprto

  • Enota Semedela

ponedeljek–torek: 11.00 do 14.00

sreda: 12.00 do 15.00

četrtek: 16.00 do 19.00

petek: 7.00 do 10.00

sobota: zaprto