SPOMLADANSKA AKCIJA MARJETICE KOPER: Brezplačni prevzem zelenega reza

Koper

Marjetica Koper začenja v mesecu marcu z akcijo brezplačnega prevzema zelenega reza. Občani Mestne občine Koper in Občine Ankaran bodo lahko v zabojnike na dogovorjenih zbirnih mestih odložili obrezano vejevje, grmičevje, pokošeno travo, živo mejo, odpadno listje in rože. Urnik odvoza in lokacije zabojnikov, ki so bile usklajene tudi s krajevnimi skupnostmi, bodo občani prejeli kot obvestilo poleg mesečnega računa za odvoz odpadkov.

 

Marjetica Koper je sicer v mesecu februarju že začela s poostrenim nadzorom nad nepravilnim odlaganjem odpadkov. Akcija se nadaljuje tudi v mesecu marcu. V sodelovanju z Občinskim inšpektoratom Mestne občine Koper nadzorujejo ekološke otoke po vsej občini in občanke ter občane ozaveščajo o pravilnem ravnanju in odlaganju odpadkov. Posebno pozornost namenjajo tudi kosovnim odpadkom, ki se nepravilno znajdejo na ekoloških otokih, ki so namenjeni ločenemu zbiranju ostalih gospodinjskih odpadkov.

V prvem tednu meseca marca bo akcija potekala v KS Pobegi Čežarji, KS Bertoki, KS Sveti Anton in KS Dekani.

Kosovne odpadke iz gospodinjstev lahko občanke in občani Mestne občine Koper in Občine Ankaran brezplačno odložijo tudi na zbirnih centrih na Serminu ter na Dvorih nad Svetim Antonom. Dopisnico za naročilo storitve brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov, ki je prilagojena uporabnikom, Marjetica Koper po pošti pošilja dvakrat letno. Izpolnite pa lahko tudi spletni obrazec, ki je na voljo na tej spletni strani.

Iz cvetličarn na Prešernovem trgu (na Mudi) in v Škocjanu pa sporočajo, da konec tedna nikakor ne smete pozabiti na žene, dekleta, mame ali sestre. Pričakujejo vas z veliko ponudbo raznovrstnega rezanega cvetja, okrasnih lončnic in dekorativnih posod. Sveže rezano cvetje vam bodo spretne cvetličarke oblikovale v čudovite aranžmaje. V Škocjanu so odprti od ponedeljka do sobote med 7.30 in 18. uro, ter v nedeljo med 8. in 12. uro. Urnik cvetličarne na Mudi pa je od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro in v soboto med 8. in 12. uro. Vabljeni!