ŠOKANTNO PRAZNOVANJE NA BAZENU: Utonil 8-letni deček

Kronika

Kar bi moralo biti veselo rojstnodnevno praznovanje, se je včeraj popoldne na bazenu v hrvaški Koprivnici spremenilo v tragedijo. Na delu bazena, ki posnema strugo reke, je utonil 8-letni deček.

Osmerica otrok, ki so bili v rojstnodnevni skupini, je krenila v tako imenovano umetno reko, kjer je tok močnejši. Nihče naj ne bi opazil, da je deček potonil, dokler ga ni malo kasneje opazil drugi plavalec.

Reševalec, ki je bil na bazenu, je takoj pričel z reanimacijo, hitro je prišla tudi prva pomoč z zdravniško ekipo, a dečku ni bilo pomoči.

Pred tem naj nihče ne bi opazil, da otrok maha z rokami ali kako drugače poskuša sporočiti, da je v težavah. Po izjavah nekaterih očividcev bi bilo možno, da utopitev ni bila poglavitni vzrok smrti, saj naj bi bila voda v tistem delu bazena globoka zgolj meter.

Obiskovalci so šokirani zapuščali prizorišče.

Hrvaški mediji ugibajo, ali je bil otrok dovolj dober plavalec, kar naj bi bilo sicer obvezno za tovrstne rojstnodnevne zabave.

Policija je tako po tragediji zaprla bazen.

Tamkajšnja policija danes nadaljuje z zaslišanji očividcev, pregledali bodo tudi vse posnetke varnostnih kamer na bazenu, ki bodo morda pokazale, kako je prišlo do tragedije.

Deli novico:

Pi pi |  16 .04. 2018 ob  22: 09
Te umetne struge niso kar tako. Tu moreš biti zraven otroka 100 procentno....pa še 8 let je star in taka zabava ni brez staršev.
Mimi |  16 .04. 2018 ob  18: 35
Takšne otroške družabne rojstnodnevne zabave, ki so sedaj modna muha, da se gre na kopanje, bovling, drsanja....itd. bi morale biti vse v spremstvu staršev. Tako se dela v Ameriki in drugod po evropi. In kaj bo sedaj, iskali bodo olajševalne okoliščine za animatorke, ki so se verjetno zabavale same med seboj. Bolečina staršev pa ne bo nikoli obledela.
Iskreno sožalje staršem in sorodnikom.
Diver |  16 .04. 2018 ob  17: 21
Zgodilo se je popoldan. Verjetno mu je po kosilu postalo slabo. S polnim želodcem se ne gre v vodo, ker gre kri iz možganov v želodec. Zgubi se (ne pri vseh) orientacija in zavest. Reševalec mora stalno imeti kopalce v bazenu na očeh in bi moral opaziti težave utapljajočega, če ga ni več kot pol minute nad gladino.
SIMBA |  16 .04. 2018 ob  13: 01
Reševalci iz vode pomagajo oz. rešujejo ljudi, ki se utapljajo ali poškodujejo, nikakor pa niso varuhi otrok. Nekje sem prebrala, da je bilo v tem primeru 8 otrok in kar tri animatorke, ki naj bi skrbele za njih. Bolj me zanima kje so one bile.
Žalost |  16 .04. 2018 ob  12: 52
Kako žalostne novice.
bademajster |  16 .04. 2018 ob  12: 33
-5
je bil verjetno na kavici ali pa v slačilnici skupaj s fizioterapevtko ...