SO ZA ŠIRJENJE OKUŽB PO OBALNIH ŠOLAH RES KRIVI STARŠI? V karanteni tudi OŠ Cirila Kosmača Piran

Piran

Na uredništvo smo prejeli informacijo, da je v karanteni tudi piranska OŠ Cirila Kosmača. Za širjenje okužb naj bi bili odgovorni starši, ki naj bi kljub temu, da so sami okuženi, svoje otroke pošiljali v šolo. Že v četrtek so k odgovornemu ravnanju in skrbi za zdravje ter zajezitvi okužb pozvali na OŠ Koper, kjer imajo v karanteni štiri razrede.

"Na šoli imamo en razred v karanteni, in sicer zaradi pozitivnega testa enega izmed otrok," je potrdila ravnateljica piranske OŠ Cirila Kosmača Zlata Milič.

Zanimalo nas je sicer tudi, ali drži, da so starši, ki so bili pozitivni na testiranju za okužbo s koronavirusom, kljub temu svoje otroke pošiljali v šolo. Pa tudi, ali starši, v kolikor izvejo, da so sami bili pozitivni na testiranju ali kdo izmed družinskih članov, o tem obvestijo šolo. Na ta vprašanja Miličeva ni odgovorila.

Je pa že v četrtek pozvala k odgovornemu ravnanju ravnateljica OŠ Koper Ingrid Poropat, saj se zelo hitro širi okužba med zaposlenimi in učenci, tako da imajo v karanteni že štiri razrede. "Brez vašega sodelovanja in odgovornega ravnanja ne bo šlo," je navedla Poropatova in opozorila, da starši ne obveščajo o potrjeni okužbi pri svojih otrocih, zato se ne morejo pravočasno in pravilno odzvati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija