SLOVENSKA MEŠANA EKIPA OSVOJILA BRONASTO MEDALJO! To je prva medalja Slovenije na mešanih ekipnih tekmah na SP

Slovenija

Slovenska reprezentanca v postavi Ema Klinec, Nika Križnar, Timi Zajc in Anže Lanišek je na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih osvojila prvo medaljo na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Na srednji skakalnici je osvojila bronasto odličje. Zlato je pripadlo Nemcem, srebro pa Norvežanom.

Slovenska četverica, Križnar in Zajc sta na mešani ekipni tekmi osvojila zlato na olimpijskih igrah v Pekingu, je že po polovici tekmovanja zasedala tretje mesto, a so bile razlike izjemno majhne.

V prvem delu tekme sta se z najboljšim izkupičkom v svojih serijah izkazala Zajc in Lanišek. Križnar je imela drugi izkupiček, Klinec pa petega ob svojem prvem skoku.

Tri reprezentance so se v drugi seriji pomerile za zlato kolajno, Križnar je nadaljevala odlične skoke po hitrem okrevanju po bolezni in Slovenijo popeljala na prvo mesto. Zajc je po novem sijajnem skoku nato prednost še povišal, in sicer na 10,6 točke.

Slovenija je brez boja za zlato kolajno ostala po drugem skoku Klinec, ki je skočila 91 m in imela ob tem še ogromno težav pri pristanku. Lanišek je nato zanesljivo potrdil prvo kolajno na domačem SP.

???????????????? PLANICA ???????????????? . Zadnja današnja borba za medalje bo potekala na skakalnici. Skakalci in skakalke se bodo pomerili na mešani ekipni tekmi. . . Powered by NLB #skijumping #skokinarciarskie #skijumpers #fisskijumping #sport #dsv #skijumpingfamily #skijumper #ski #worldcup #winter #skokitvp #skispringen #skoki #skispringer #skijump #skiflying #sove #dsvadler #wiata #teamslovenia #sloski #junakizime #nordic #planica #orli

Objavil/a SloSki Nordic team dne Nedelja, 26. februar 2023

To je hkrati prva medalja Slovenije na mešanih ekipnih tekmah na SP. Na prejšnjih petih je namreč vselej ostala brez odličja. Skupaj pa je to 11. kolajna v skakalnem delu SP v nordijskem smučanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  27 .02. 2023 ob  07: 34
ČE BI SODNIŠKI "PEDRI" POŠTENO OCENJEVALI BI BLI 2. , NE PA 3. !