ŠE ZADNJE PRIPRAVE NA JUTRIŠNJI SPEKTAKEL: Dončić in Čančar v ospredju, visoki Grki ne bodo lahek zalogaj (FOTO)

Slovenija

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v sredo odigrala drugo prijateljsko tekmo v pripravah na svetovno prvenstvo, ki jo konec avgusta čaka v Aziji. V Stožicah se bo pomerila z izbrano vrsto Grčije, ki je v Ljubljano pripotovala brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa.

Čeprav bodo gosti nastopili brez dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA, ki je zaradi kirurškega posega na levem kolenu močno vprašljiv tudi za svetovno prvenstvo, bo največja dvorana v Sloveniji pokala po šivih. Razprodana je že nekaj časa, oziroma preden se je vedelo, da Antetokounmpa ne bo v Ljubljano.

Glavni magnet za gledalce bosta tako Luka Dončić in Vlatko Čančar ter seveda preostalih 13 slovenskih košarkarjev, ki jih ima na voljo selektor Aleksander Sekulić. Čez en teden se bo ekipi pridružil še Mike Tobey.

Selektor Sekulić je na današnjem druženju z novinarji povedal, da se že kažejo obrisi reprezentance za svetovno prvenstvo. Po dveh tekmah z Grčijo - v petek ob 18. uri sledi še ena v Atenah - bo oblikoval zasedbo 12 ali 13 košarkarjev, ki bodo nato opravili zaključni del priprav.

Torkov trening opravljen, #mojtim pripravljen na Grke ???????? #winforslovenia I Telemach Slovenija I Feel Slovenia

Objavil/a Košarkarska zveza Slovenije dne Torek, 01. avgust 2023

V torek ob 18. uri bo Slovenija igrala v Stožicah proti Črni gori, v petek in soboto, 11. in 12. avgusta, jo v Malagi čakata tekmi proti Španiji in ZDA, zadnjo v nizu sedmih prijateljskih tekem pa bo odigrala 19. avgusta v Tokiu proti Japonski.

"Zdaj smo še v fazi, ko se bolj osredotočamo nase kot na druge. Napredujemo iz treninga v trening in skušamo izboljšati pomanjkljivosti. Vsaka ekipa ima svoje prednosti in slabosti, ključno pa je, da zna zakriti minuse in poudariti pluse. Zato so tekme z močnimi nasprotniki dobrodošle, četudi pri Grčiji ne bo prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa," pravi Gregor Hrovat.

Tradicionalno ogrevanje pred treningom ????????‍♂️ #mojtim | Telemach Slovenija | Feel Slovenia

Objavil/a Košarkarska zveza Slovenije dne Torek, 01. avgust 2023

"Kocke se počasi sestavljajo, gotovo pa so tekme tiste, ki pokažejo pravo vrednost oziroma realno stanje. Z Dončićem in Čančarjem v zasedbi smo še bolj samozavestni in odločni spisati lepo zgodbo na SP. Tekma proti Grčiji bo že prvi pokazatelj stanja ekipe, zagotovo pa naš cilj ni biti najboljši na prijateljskih tekmah, temveč na svetovnem prvenstvu v Aziji," je novinarjem v Stožicah povedal Aleksej Nikolić.

Sekulić je pred mikrofoni poudaril, da sta Dončić in Čančar prišla v reprezentanco v dobri fizični pripravljenosti, vseeno pa bosta imela oba na tekmah z Grčijo omejeno minutažo. "Takšen je plan, bomo pa tekom dvobojev videli, kako se bo stvari odvijale na parketu in kako se bosta fanta počutila."

#mojtim trenerji ???? #winfoslovenia I Telemach Slovenija I Feel Slovenia

Objavil/a Košarkarska zveza Slovenije dne Ponedeljek, 31. julij 2023

Na prvi prijateljski tekmi proti Kitajski v Celju, ki jo je Slovenija tesno dobila, je Sekulić priložnost ponudil predvsem igralcem, ki sicer niso v ospredju, tokrat pa ga bo najbolj zanimalo, kako se bo zasedba odrezala proti visokim in skočnim grškim košarkarjem. Kitajska je boj pod obročema dobila z 41:32.

"Treba bo igrati zbrano v obrambi in potrpežljivo v napadu, predvsem pa moramo dobro zapirati prostor pod lastnim obročem, saj ima Grčija kopico visokih igralcev," je dodal Sekulić o Telemachovem spektaklu proti Grčiji, ki se bo začel ob 20.30.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija