ŠE VEDNO PARKIRNI KAOS: Prebivalce Prisoj mineva potrpežljivost

Koper

V koprskih Prisojah še vedno ni prišlo do rešitve vedno bolj perečega problema kaotičnega parkiranja, ki povzroča prebivalcem nemalo slabe volje in težav. Stanovalci opozarjajo na problematiko garažne hiše Prisoje, kjer se zlasti v jutranjih urah vsakodnevno soočajo s vsepovsod parkiranimi osebnimi avtomobili in kombiji, zato od koprske občinske uprave pričakujejo, da bo čim hitreje izpolnila obljube o rešitvah, ki bodo v prid okoliškim prebivalcem.

Prebivalci Prisoj že dalj časa čakaja na rešitev zapletene situacije s kaotičnim parkiranjem, s katero se vsakodnevno soočajo, a kljub obljubljenim rešitvam, s katerim bi se končno uredil režim parkiranja na tem področju, doslej sprememb še ni. 

Kot pojasnjujejo na Mestni občini Koper (MOK), so s problematiko parkiranja na območju parkirne hiše Prisoje seznanjeni in jo nameravajo reševati v sklopu urejanja težav s parkiranjem na širšem območju Prisoj.

"Skladno s sklepom o uvedbi javne službe upravljanja določenih javnih parkirišč, ki ga je na junijski seji potrdil občinski svet, bo javna služba uvedena v parkirnem objektu PH Prisoje in na javnih parkiriščih v njegovi neposredni bližini, na javnih parkiriščih ob Ulici Istrskega odreda, ob Oljčni poti, na ulici Generala Levičnika ter ob Dolinski cesti," pojasnjujejo v kabinetu župana Aleša Bržana.

Kot poudarjajo, želi občina z uvedbo javne službe zagotoviti tamkajšnjim stanovalcem možnost parkiranja v bližini doma, obiskovalcem ponuditi možnost kratkotrajnega parkiranja za izvedbo opravkov, uporabnikom z drugih območij pa preprečiti dolgotrajno parkiranje na omenjenih območjih.

Kot so še zapisali v odgovoru na naša vprašanja, bo dovolilnice mogoče pridobiti po ugodni ceni, ki bo enaka ceni dovolilnice za prebivalce starega mestnega jedra, do dovolilnice pa bodo upravičeni tako stanovalci s stalnim bivališčem na območju, kjer bo stopil v veljavo nov parkirni režim, kot tudi tisti z začasnim bivališčem na tem območju - s soglasjem lastnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  22 .09. 2023 ob  09: 07
Kako "veselo" bo ob vselitvi v bloke pri hipermarketu v Olmu. Kljub garaži....
Kavu |  20 .09. 2023 ob  10: 43
12
Genialno.... ugodne dovolilnice. Torej bomo še plačevali za premalo parkirišč. Tu ni nobene modrosti - obstoječa infrastruktura je bila načrtovana in zgrajena za 4krat manj avtomobilov, kot jih je danes na tem prostoru.