ŠE EDEN V NIZU VANDALISTIČNIH NAPADOV: S pročelja sedeža SD se cedi rdeča barva, dogodek preiskuje policija (FOTO)

Slovenija

Neznani storilec je preko vikenda v pročelje sedeža Socialnih demokratov vrgel rdečo barvo in s tem poškodoval fasado. Vsaka oblika nasilja je napad na družbo in demokracijo, so opozorili v stranki in izpostavili, da že več let opozarjajo na nevarnost radikalizacije političnega diskurza. Dogodek preiskuje tudi policija.


Kot so zapisali v odzivu na dogodek, širjenje sovraštva neizogibno pripelje do poskusa legitimizacije nasilja kot orodja političnega boja, kar pa je treba odločno preprečiti. Ob dogodku so na Twitter profilu zapisali tudi retorično vprašanje "umetniška instalacija ali akt vandalov?". V SD so škodo ocenili na približno 1000 evrov.

Ogled kraja dogodka so opravili tudi policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil o sumu storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. O vseh znanih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V zadnjem času je bilo že več primerov vandalizma. Preko vikenda so na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku neznanci nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina. Pred tem so z barvo poškodovali tudi freska na fasadi ljubljanske stolnice. Podobnih dejanj je bilo še več, tako nedavno tudi na domu predsednika DeSUS Karla Erjavca in poleti na hiši predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega, kjer je tudi sedež stranke, ki jo vodi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija