SAMSUNG ZAMAKNIL PRODAJO PREPOGLJIVIH MOBILNIKOV: Več testnim uporabnikom se je zlomil zaslon že po nekaj dneh

Trendi

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je zamaknil za konec tedna napovedani začetek prodaje novih pametnih telefonov s prepogljivim zaslonom, saj se je več testnim uporabnikom zaslon že po nekaj dneh uporabe zlomil. Kot so sporočili iz Samsunga, se je izkazalo, da pametni telefon Galaxy Fold potrebuje nadaljnje izboljšave.

Južnokorejski velikan je nameraval prvi pametni telefon s prepogljivim zaslonom na svetu začeti prodajati v ZDA 26. aprila, v Evropi pa 3. maja. A po prvih odzivih testnih uporabnikov so v ponedeljek iz družbe sporočili, da bodo pred prodajo izvedli potrebne izboljšave za zaščito zaslona. Nov termin začetka prodaje bodo sporočili v prihodnjih tednih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več testnih uporabnikov pametnega telefona, ki se ga odpre kot knjigo, zanj pa bo treba odšteti okoli 2000 evrov, je namreč o zlomljenih zaslonih poročalo po le nekaj dneh uporabe. Štirim je prepogljivi zaslon razpadel, dva sta odstranila plastično prevleko, za katero sta zmotno mislila, da je zaščitni sloj. Dvema uporabnikoma je naprava prenehala delovati brez pravega vzroka.

Pri Samsungu trdijo, da bi moral telefon prenesti najmanj 200.000 odprtij in zaprtij, ne da bi se poškodoval. Kdor bi telefon prepognil 100-krat dnevno, bi torej lahko pričakoval najmanj pet let brezskrbne uporabe. A pri testnih uporabnikih ni trajalo niti 24 ur, preden je zaslon razpadel.

Samsungov Galaxy Fold bi moral biti prvi pametni telefon na svetu, pri katerem se zaslon odpre na velikost manjšega tabličnega računalnika. Njegov tekmec Huawei je začetek prodaje svojega prepogljivega pametnega telefona Mate X napovedal za letošnje poletje.

Samsung je sicer model Galaxy Fold razvijal osem let. V zloženem stanju je mogoče napravo uporabljati kot običajen pametni telefon. Ko jo uporabnik razpre, pa se aplikacija, ki jo takrat uporablja, preseli na bistveno večji zaslon z diagonalo 18,5 centimetra, na katerem je seveda mogoče prikazati veliko več informacij in vsebin kot pa na manjšem.

Uradno so ga predstavili pred dvema mesecema v San Franciscu, ko so v Samsungu med lastnostmi novega mobilnika izpostavili tudi multiaktivno okno, ki uporabniku omogoča, da hkrati na enem zaslonu odpre in dela z do tremi aplikacijami, ter koncept neprekinjenosti aplikacije. To pomeni, da se aplikacije brez prekinitve prilagodijo prehodu med zaslonoma.

Samsung je Galaxy Fold opremil z zmogljivim čipovjem naslednje generacije in 12-gigabajtnim procesorjem, tako da ima podobno zmogljivost kot osebni računalnik, pa tudi z dinamičnim zaslonom Amoled, zvočniki AKG in šestimi kamerami. Tu sta tudi napreden sistem dvojne baterije in brezžične skupne rabe energije, kar pomeni, da se lahko brezžično polni prek druge naprave ali brezžično polni drugo napravo, ko je priključen na polnilec.

Galaxy Fold bo na voljo v različici s podporo za mobilno telefonijo LTE in različici s podporo za mobilno telefonijo pete generacije (5G).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija