S PONEDELJKOM ZMANJŠAN VOZNI RED VLAKOV: En prost sedež in diagonalni zamik sedenja

Slovenija

Vlaki bodo od ponedeljka skladno z ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 vozili po spremenjenem, nekoliko zmanjšanem voznem redu, so sporočili iz Slovenskih železnic. Ob tem so poudarili, da bodo še vedno zagotavljali potrebno mobilnost prebivalstva, med drugim bodo ohranili povezave za zagotavljanje dovoza in odvoza potnikov na delo in z dela.

Podrobnejši vozni red, ki bo veljal od 2. novembra, je na voljo v iskalniku voznega reda na spletni strani Slovenskih železnic.

Kot so še zapisali, je skladno s higienskimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom pri izvajanju javnega potniškega prometa trenutno v veljavi model C šolskega pouka, kar pomeni, da pri vožnji z vlakom velja sistem en prost sedež in diagonalni zamik sedenja.

Potnikom tudi priporočajo, da vozovnice kupijo prek spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se bodo izognili dodatnim stikom ob stanju v vrsti za nakup na železniških postajah ter tudi osebju v vlaku zagotovili, da vozovnico pregleda brezkontaktno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija