Rokerska novost na Obali

Scena

Skupina Sixtynine je nastala zelo naključno. Ali pa tudi ne. Vse se je pričelo na poroki Boštjana Kluna, ko je sedanji pevec skupine Tomaž Klepač ostal pozitivno presenečen nad kitaristom Tadejem Tadičem. A to je bilo že pred dvema letoma. Sedaj je čas za predstavitev dela, predstavitev novih skladb in predstavitev vsega, česar so fantje sposobni. Čas je za rokenrol.

"Ko smo se ustavili z Deliriumom, sem vedel, da prav dolgo ne bom zdržal brez glasbe. Želja je bila, da bi si za 40. rojstni dan podaril album. Začel sem iskati glasbenike in malce gledati naokoli, nakar sem na Klunovi poroki slišal Tadeja, kako igra koračnico na kitaro. Tam se je vse začelo," pravi pevec Tomaž Klepač, širši javnosti poznan kot radijski voditelj.

Skupino sestavljajo: Tadej Tadič – kitara, Igor Marasovič – bobni, Daniel Brezec – bas in Tomaž Klepač – vokal in akustična kitara.

Tomaž in Tadej sta se takoj ujela in začela s snemanjem demo posnetkov. Vmes se jima je pridružil še Igor (bobnar), dalj časa pa so iskali basista. Na koncu se jim je pridružil Daniel in fantje sedaj že dobro leto delajo skupaj.

Snemajo svoje pesmi

Njihove pesmi že lahko poslušate preko youtubea, uradno pa še niso izšli. Njihov debi bo na letošnjem Ribiškem prazniku mladih, ki se bo na izolski plaži pri svetilniku odvijal 18. avgusta. Okoli skupine se je nabralo že kar nekaj radovednežev, ki  želijo videti, predvsem pa slišati, kaj fantje pripravljajo.

Zadnje čase vse več časa preživijo skupaj. Tako se je zgodilo, da je kitarist sredi vaj dobil klic iz bolnišnice, ker je njegova žena ravno rojevala.

Tekste, ki so zaenkrat samo v angleškem jeziku, piše Tomaž, glasbo pa sestavljajo skupaj, tako da je vsem všeč. Marca so snemali album v Italiji, nato pa so v Kopru izpilili še nekatere detajle. Pozno jeseni ali zgodaj spomladi bo zunaj prvi album.


Sixtynine je lepa številka

Sixtynine (ki v angleškem jeziku pomeni 69) je bilo sprva zgolj delovno ime, nato pa enostavno niso našli nič boljšega, saj so se na to že navadili. Sedaj pravijo, da je 69 zelo lepa številka, kakorkoli jo obrnemo. Ne gre samo za to, da številka asociira na seks, zato so jo zapisali z besedo in ne s številko.

Trenutno je zagnanost na vrhuncu in fantje upajo, da bo tako tudi v prihodnje, še pred prvim koncertom pa jih lahko spremljate tudi prek Facebooka ali youtubea.

Deli novico:

rocker |  23 .01. 2013 ob  11: 23
Vse je dobro, pero besedila v angleščini !!!! Zakaj??
rocker |  23 .01. 2013 ob  11: 22
Vse je dobro, pero besedila v angleščini !!!! Zakaj??