REDNO ČIŠČENJE ZAMRZOVALNIKA JE BISTVENEGA POMENA ZA ZDRAVJE: Nekaj trikov za hitro in efektivno odtajevanje

Trendi

Skoraj nemogoče je ohraniti zamrzovalnik 100 odstotno brez ledu. Ko odprete vratca zamrzovalnika, vstopi vlaga, ki zmrzne in se nabere v zamrzovalniku. Odmrzovanje je lahko dolgotrajno, odvisno od tega, koliko hrane in ledu je v zamrzovalniku. Lahko le izpraznite zamrzovalnik, vso hrano prestavite v hladilnik in ga izklopite, vendar ta tehnika ni ravno hitra. V nadaljevanju si preberite, kako lahko pospešite postopek odmrzovanja.

Odklop, odpiranje vratc in čakanje je lahko dolgotrajen proces, še posebej, če zamrzovalnika niste dolgo odmrzovali. Na srečo obstaja nekaj taktik za pospešitev odtajevanja zamrzovalnika.

Pred zamrzovalnik lahko postavite ventilator in pustite, da topel zrak kroži po ledu ali uporabite sušilnik za lase. Pri slednji taktiki morate biti zelo previdni, da sušilec za lase slučajno ne pride v stik z vodo. Dno zamrzovalnika obložite z brisačami in vroč zrak usmerite vzdolž ledu, ki se je nabral na robovih zamrzovalnika. To vam bo omogočilo, da led odstranite v velikih kosih.

Če morate odstraniti le tanko plast ledu, lahko papirnata brisača, poškropljena z alkoholom, pomaga odstraniti led, nabran ob straneh zamrzovalnika.

Uporabite lahko tudi trik naših babic. V loncu zavrete vodo in lonec postavite v zamrzovalnik. Vročo vodo zamenjajte na približno 15 minut, dokler se led ne stopi. Pri tem ne pozabite pokriti dna zamrzovalnika z debelimi brisačami, ne samo za vpijanje vode, ampak tudi za zaščito dna pred vročo posodo.

Čeprav je lahko mamljivo, se uprite želji po uporabi ostrega orodja, kot sta nož ali izvijač. Luščenje in strganje lahko poškodujeta zamrzovalnik. Če morate strgati, uporabite plastično lopatko ali leseno žlico in bodite zelo nežni.

Ko se led stopi, zamrzovalnik obrišite z večnamenskim čistilom ali uporabite mešanico alkoholnega kisa in vode v enakih razmerjih (50/50). Celotno površino obrišite s krpo iz mikrovlaken in notranjost popolnoma posušite s papirnatimi brisačami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  18 .10. 2021 ob  00: 11
Tudi Britney Spears ima skriti konjicek ciscenja zamrzovalnika v nedeljah,zato dejmo ga vsi skupaj ocistit.
I must confess that my loneliness its killing me now,dont you know that I still belive...