REDKA, KI POZITIVNO POSLUJE: Izolska bolnišnica bi zaposlovala

Izola

Svet Splošne bolnišnice Izola (SBI) se bo danes sestal na redni seji, na kateri bodo člani obravnavali tekoče poslovanje zavoda v prvih osmih mesecih leta. Med drugim se bo svet SBI ukvarjal še s poročilom izvajanja sanacije in določitvijo delovne uspešnosti ter z rednim poročilom obravnav pohval, pritožb in predlogov bolnikov za leto 2017.

Svet zavoda bo na današnji seji obravnaval tako realizacijo programa kot finančno poslovanje SBI v obdobju med januarjem in avgustom letos.

Načrtovan obseg programa akutne bolnišnične obravnave do zavoda za zdravstveno zavarovanje v letošnjem letu znaša 15.704 primere in 20.496 uteži, izhaja iz programa dela in finančnega načrta bolnišnice za leto 2018. V SBI ob tem načrtujejo za 52 milijonov evrov prihodkov ter 51,53 milijona evrov odhodkov, kar pomeni presežek v višini skoraj 470.000 evrov. Poleg tega bolnišnica v letošnjem letu ni predvidela dodatnega zadolževanja.

Postopno naj bi povečali število kadrov za 55 delavcev, tako da bi v Izoli ob koncu leta imeli skupaj 899 delavcev, ki bodo SBI stroškovno bremenili za 714 delavcev, saj vsi delavci niso polno zaposleni. Med za letos načrtovanimi investicijami je vodstvo bolnišnice izpostavilo požarno sanacijo, gradnjo heliporta in ureditev prostorov dialize.

Izolska bolnišnica je v zadnjih letih močno izboljšala poslovanje in je med redkimi, ki izkazuje pozitivno poslovanje. V lanskem letu so tako ustvarili za 268.000 evrov presežka iz tekočega poslovanja, kar je bilo že četrto leto zapored, da je bolnišnica poslovala pozitivno.

Deli novico:

NOTRANJI |  30 .10. 2018 ob  07: 25
Ne se preveč bunit kdo ima kolko plače..sestram bi res lahko dvignili plače a zdravniki se itak za to šolajo...noben ne piśe kolko zdravil vsaka zaposlena odnese-ukrade za domov in kolko se gor sexsate...samo daj šolde...mući mući daj
murje |  25 .10. 2018 ob  13: 07
PREPOVED

V bolnišnici Izola so dobili točna navodila s strani predpostavljenih, da vse tiste medicinske sestre, ki so odšle iz SBI, se ne smejo zadrževati v bolnišničnih prostorih, srečati z bivšimi sodelavkami ali sodelavci, saj bi lahko "kvarno" vplivale ne kolektiv. Kaj šele, da bi se z njimi pogovarjale o delovnih pogojih, boljših plačah in bolj primernemu urniku, kot katerih so bile deležne sedaj. Vseeno pa jim dovolijo, da lahko pridejo na obisk k svojcem ali pacientom. Tudi zaradi takšnih nesorazmernih ekstremnih ukrepih, se kljub razpisom, nobena nova ali mlada sestra ne upa in se niti ne prijavlja na izpraznjena delovna mesta!
Polovica |  23 .10. 2018 ob  18: 43
vseh zaposlenih bi šla danes proč, samo če bi dobili kje drugje službo. Ker drugih služb ni, ostajajo. Pozitivno poslovanje? My ass!
Zaposlovanje |  23 .10. 2018 ob  09: 55
Dokler bodo na določenih stolih sedele določene osebe,ki nimajo niti malo smisla za komunikacijo in sočloveka (sodelavce) se bodo v SBI še vedno pojavljali MASOVNI ODHODI...govorim iz iskušenj v zadnjih dveh letih sem naštela kar 40 odpovedi iz enega od oddelkov...zakaj se Nardin ne vpreša čemu ta masa ljudi gre proč
 |  22 .10. 2018 ob  19: 46
Lahko zaposlitvi slab neizkušen kader ko ne zna obdržati izkušenega in vrednega kadra
bravo |  22 .10. 2018 ob  17: 30
Radivoj, tako se dela, drugo leto še povišat plače pa bo
V bolnisnici |  22 .10. 2018 ob  15: 44
Ima dostojne plače, samo nekateri zdravniki in direktorji.
Izolan |  22 .10. 2018 ob  15: 19
Škapa proč!!
Bravo |  22 .10. 2018 ob  15: 15
Se malo vec in bo postala najboljsa v Sloveniji.
ČESTITAM |  22 .10. 2018 ob  10: 11
kar tako naprej... pohvale..sb izola je veliko napredovala v zadnjih letih... lahko pljuvate kolikor želite, za moje pojme je lahko sb izola zadnja leta marsikateri bolnici vzor
Sem proti vsermu skupaj |  22 .10. 2018 ob  09: 05
Nikoli več ne bo kaj ne zdravja, ne sreče na Obali, ker sodišče v Kopru dirigira drugače. Oni so glavni satanci. Zaradi sodnic je slabo stanje vsepovsod. To so bolane ženske. Tam čepijo vse po pisarnah in samo čakajo in čakajo in kličejo policaje non-stop. Pljunite resnico v oči. Kaj ne vidite, da policija in oni imajo vsi imuniteto, da so napravili, da je tu kot ena anarhija. Outsider-Slovenija-anarhija. Legaliseit,mone debilne od policajec pa botakoj drugače. Laži Satanu Regional in opicam.
drita v čelo |  22 .10. 2018 ob  08: 58
11
Dajmo se spomnit kakšen mesec nazaj, ko je Molojka Kolar odobrila SB Izola, 12 milionov € za pokritje izgub iz preteklih obdobij...in sedaj dela bolnica pozitivno. Tudi jaz sem lahko pozitiven, če kdo za mano pokriva kredite in manjke.
Glede kadra pa tako, kakšnega zdravnika bo bolnišnica že zaposlila, ampak, bolj take sorte, kot je Felice Žiža, prijatelj od Nardina, kateri dela mesečno za 14.000 € - plus, medicinskih sester in višjih medicinskih sester za plačo od 800 ali 900 € pa ne bo od nikoder. In te zadnje so kader, ki ga bolnišnica najbolj potrebuje.
S to večletno problematiko glede heliporta bi že lahko nehali. 20 let nazaj je helikopter pristajal na ploščadi, pred nekdanjim vhodom v bolnišnico in je vse funkcioniralo, sedaj pa toliko problematike, da človek ne more verjeti.
Sedaj pa samo za tiste, ki ste pozabili, kdo to vse skupaj vodi, če ,,odmislimo ozadje,,: Radivoj Nardin, nekdanji šofer in propadli trgovec, Branko Simonovič, ekonomist v pokoju, po novem reaktiviran zaradi vstopa v državni zbor, odstavljen zaradi slabega poslovanja Hotela delfin in na koncu dr. Frlice Žiža, sicer prebivalec Občine Milje pri Trstu, član OS Občine Izola, udeležen pri vsakem nadzornem svetu družb, ki prinaša sejnino, drugače član DZ Slovenije, in ki bo pomembno vplival pri sprejemanju odločitev. Ma, fa fan culo, va......
1