RAZPRŠENEGA HOTELA V PADNI NE BO: Namesto tega bo osem hiš namenjenih mladim družinam (FOTO)

Piran

Strokovne službe Občine Piran so pripravile razpisno dokumentacijo, ki predstavlja podlago za objavo javnega razpisa za pridobivanje stavbne pravice na nekaterih zemljiščih v lasti občine v vasi Padna. Pri tem bi imele prednost mlade družine, so danes sporočili iz občine.

Kot so navedli, je občina lastnica številnih propadajočih nepremičnin v vasi Padna. Mlade družine bi se glede na pripravljeno razpisno dokumentacijo lahko potegovale za pridobitev stavbne pravice na osmih hišah na območju vasi Padna. Vse hiše v neto velikosti od 56 do 118 kvadratnih metrov, ki bi bile zajete v javnem razpisu, bo treba obnoviti.

Župan Đenio Zadković je ocenil, da bi z javnim razpisom omilili trend izseljevanja mladih družin v bolj oddaljene kraje, kjer so cene nepremičnin neprimerljivo nižje. Mlade družine bi namreč prišle do prve nepremičnine na finančno ugodnejši način, saj bi zanje odpadel strošek nakupa zemljišča in plačila komunalnega prispevka. Ob upoštevanju pogodbenih obveznosti bodo lahko nepremičnino tudi v celoti odkupili.

Nepremičnine v vasi Padna naj bi po zamisli izpred mnogo let predstavljale osnovo za gradnjo razpršenega hotela, kar pa se nikoli ni uresničilo. Zato je župan občinskemu svetu Občine Piran predlagal, naj podpre njegovo zamisel, ki predvideva, da se sklep o javno zasebnem partnerstvu za razpršeni hotel prekliče, so še zapisali v občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  10 .10. 2022 ob  08: 32
Stanovanja bo gradila država in tam naselila migrante.
Kapiš!
Gabrijel |  07 .10. 2022 ob  22: 17
12
@Fošina, ma kaj bluziš, skoraj 20 let so iskali v Padni investitorja za razpršeni hotel in ga niso našli. Zakaj misliš? Ker se ne izplača, ker ni nihče taka mona, da bi vložil milijone v tiste razvaline. Kdor pride tja z barke, pa tudi ne prespi v Padni. Očitno bi rad da gre še več naših v Kozino, Sežano in tja nekam gor v tri krasne. Res si MONA
Fošina |  07 .10. 2022 ob  20: 51
-17
Razpršeni hotel je bil boljša ideja. Katera mlada družina si bo želela dom v vasi, kjer ni ne trgovine ne gostilne in je 20km stran od Kopra in Pirana. Razumem, da je bolje, kot da so na cesti, ampak v praksi se bo zgodilo samo to, da bodo hišo obnovili, prodali vikendašem in poiskali stanovanje kje v Luciji ali Kopru. Padna dejansko ima turistični potencial. Obstaja razlog, zakaj turiste, ki s križarkami prihajajo v Koper, prav v Padno peljejo na ogled Istre.
Gabrijel |  07 .10. 2022 ob  17: 48
46
Boljše mlade družine kot lokalni nepremičninski špekulanti, kot je tajkunski GGM.