PRIMORSKO-NOTRANJSKA GAZELA JE PODJETJE IZ MATERIJE PRI KOZINI: Poznate stole Škerjanc?

Slovenija

Gazela primorsko-notranjske regije za leto 2023 je podjetje Škerjanc. Družinsko podjetje, ki proizvaja stole, mize in vrtno pohištvo, je komisijo prepričalo s poslovnim modelom, osredotočenim na kupca, strukturirano rastjo in dodano vrednostjo. Nominirani sta bili še podjetji Seyfor in Structum.

(Od leve) Zvonko Cotič, direktor raziskav in razvoja, in Mitja Čotar, direktor, oba iz podjetja Structum, Mitja Škerjanc, direktor podjetja Škerjanc, ter Petra Šinigoj, generalna direktorica Seyfor Adriatic.

Kot je po današnjem izboru v Pivki objavila medijska družba Dnevnik, ki izbor pripravlja, ima podjetje s sedežem v Materiji pri Kozini, v delovanje katerega so vpete tri generacije družine Škerjanc, 30-letno zgodovino, danes pa je v trgovini na debelo s pohištvom na drugem mestu v Sloveniji. Direktor Mitja Škerjanc je ob razglasitvi dejal, da priznanja ni pričakoval, in posebno zahvalo namenil kolektivu podjetja.

Metodološko komisijo je prepričalo s poslovnim modelom, osredotočenim na kupca, strukturirano rastjo in dodano vrednostjo na zaposlenega v višini več kot 77.000 evrov, ki visoko presega slovensko povprečje, so navedli.

Nominirani sta bili še podjetji Seyfor, ki razvija programske rešitve za pomoč podjetjem pri upravljanju poslovanja, in Structum, ki med drugim opravlja preiskave betona in meritve drugih materialov v gradbeništvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  22 .09. 2023 ob  07: 42
ne, poznamo pa stole "made in china" z oznako "made for EU market" za razne "škerjance (v italiji jih je kolker hočeš kao made in italy !)