PRIMORSKI POLICISTI IZSLEDILI POBEGLEGA VOZNIKA: Nesrečo je povzročil pod vplivom drog

Kronika

Včeraj ob 13.51 uri je bila policija obveščena o prometni nesreči s pobegom v Novi Gorici. V njej sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode med drugim ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila (znamke Ford Mondeo), z nameščenimi preizkusnimi registrskimi tablicami za preizkušnjo (ljubljanskega registrskega območja), vozil po Kromberški cesti (iz smeri krožnega križišča) proti Kromberku. Pri tem je omenjeni voznik prehiteval kolono vozil, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je bila takrat potrebna za prehitevanje.

Fotografija je simbolična.

V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal voznik osebnega avtomobila, ki se je z izogibanjem v desno izognil trčenju s prej omenjenim voznikom. Druga, 35-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila za njim, pa se trčenju ni mogla izogniti, tako da je 41-letni voznik z zadnjim levim delom vozila oplazil prednji levi del njenega osebnega vozila. Po trčenju je 41-letni voznik z nezmanjšano hitrostjo odpeljal dalje proti Kromberku. V prometni nesreči nihče od udeležencev prometne nesreče ni bil telesno poškodovan, na obeh vozilih je nastala materialna škoda.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče s pobegom policisti Postaje prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne ogrožene voznike oz. očividce, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da pokličejo oz. se zglasijo na navedeni policijski postaji Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Prometni policisti so pobeglega voznika kmalu zatem izsledili v naselju Kromberk in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil vozniku odrejen t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili strokovni pregled, ki je bil opravljen v zdravstveni ustanovi v Šempetru pri Gorici. Z opisanim dejanjem je 41-letnik kot voznik avtomobila v cestnem prometu povzročil neposredno nevarnost za življenje ali telo druge osebe, pri čemer je vozil pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Istočasno je vozil predrzno, brezobzirno ter vozil motorno vozilo, ki ga nima pravice voziti, in pri tem ni upošteval pravil o prehitevanju. Novogoriški policisti bodo 41-letnega voznika na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivege dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija