PREGLED SPREJETIH UKREPOV PO PRIMORSKIH OBČINAH: Od brezplačnih parkirišč do zaprtih otroških igrišč

Slovenija

V veljavo je stopil vladni odlok, ki za omejevanje širjenja novega koronavirusa prepoveduje prehajanje med občinami. Vlada je predvidela 13 izjem, ko bo prehajanje še mogoče. Poleg države so številne ukrepe sprejele tudi občine. V nadaljevanju objavljamo povezave do ukrepov po primorskih občinah.

Mestna občina Koper

Od sobote je parkiranje na vseh javnih parkiriščih Mestne občine Koper brezplačno. To velja za vsa parkirišča, ki jih upravlja Marjetica Koper, vključno s parkirnima hišama pod Osnovno šolo Koper in Areno Bonifika.

Mestna občina med drugim uvaja nov režim uporabe športnih objektov, vse dodatne informacije so dostopne na spletni strani Mestne občine:https://www.koper.si/sl/splosne-informacije/novice-covid-19/.

Rižanski vodovod uvaja nove omejitve v poslovanju s strankami: https://www.rvk.si/si/aktualno/sporocilo-za-javnost. Občinska uprava pa s strankami posluje v omejenem obsegu. Več informacij o ukrepih Mestne občine Koper dobite na povezavi: https://www.koper.si/sl/splosne-informacije/.

Zdenko Deželak, poveljnik Civilne zaščite Občine Izola

Občina Izola

Občina je med drugim aktivirala občinski štab Civilne zaščite, vse pomembne informacije glede občinskih ukrepov in koronavirusu pa občani najdejo na spletni strani občine: http://izola.si/medijsko-sredisce/pomembna-obvestila-covid-19/.

Občina Piran

Od sobote so brezplačna vsa zunanja javna parkirišča na območju piranske občine, najemniki lokalov v lasti Okolja Piran pa bodo oproščeni plačila najemnin. Več informacij na: https://okoljepiran.si/od-sobote-brezplacna-vsa-zunanja-javna-parkirisca-na-obmocju-piranske-obcine-najemniki-lokalov-v-lasti-okolja-bodo-oprosceni-placila-najemnin/.

Prepovedana je uporaba vseh javnih otroških igrišč in drugih športnih površin na celotnem območju občine, omejen pa je tudi vstop v stavbo občinske uprave: https://www.piran.si/objava/306991. 

Občina Ajdovščina

Štab Civilne zaščite Občine Ajdovščina je med drugim sprejel ukrep o prepovedi uporabe javnih otroških in zunanjih športnih igrišč, več informacij na povezavi: https://www.ajdovscina.si/koronavirus/obvestila/2020102015065889/.

Občina Brda

Aktiviran je občinski štab Civilne zaščite, prepovedana je tudi uporaba vaških igrišč, otroških igral in telovadnih naprav, ki se nahajajo na prostem in so namenjeni javni uporabi: https://www.obcina-brda.si/obcina_brda/cz_obcina_brda_covid_19/2020102109571689/.

Občina Ilirska Bistrica

Športna in otroška igrišča ter pokriti športni objekti v lasti občine so zaprtihttps://www.ilirska-bistrica.si/obcina/novice/2020091714325544/Športna-in-otroška-igrišča-ter-pokriti-športni-objekti-v-lasti-Občine-Ilirska-Bistrica-so-zaprti/.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
krek |  28 .10. 2020 ob  16: 20
v Izoli so vsa igrišča odprta, naj tako ostane, kaj bo če ne mladina!