PRED OBALO SAVUDRIJE ZAGOREL RIBIŠKI ČOLN: Posadko so z gorečega plovila rešili hrvaški pomorski policisti (FOTO, VIDEO)

Kronika

Poročali smo že o valečem se dimu sredi morja blizu Savudrije. Kot poroča Glas Istre, je danes okoli 13.30 približno 700 metrov od rta Savudrija zagorel ribiški čoln. Člane posadke so rešili hrvaški pomorski policisti.

Policisti so opravljali svoje vsakodnevno delo na policijskem plovilu P-111 v Savudrijskem zalivu, ko so opazili ribiško ladjo v plamenih. Takoj so se odpravili proti gorečemu plovilu in članom posadke vrgli gasilni aparat. Žal se je ogenj že vnel, tako da posadki požara ni uspelo pogasiti, zato so policisti oba člana posadke naložili na policijsko plovilo in jih brez poškodb prepeljali v savudrijsko pristanišče.

Druga ribiška ladja je, kljub ognju, vlekla ribiško ladjo do savudrijskega valobrana, kjer so gasilci požar pogasili.

Na valobranu pristanišča Savudrija sta čakali dve gasilski vozili, ki sta začeli gasiti. Ob 14.25 so gasilci požar obvladali in pogasili. Med požarom ni prišlo do onesnaženja morja ali razlitja goriva.

Člane ribiške posadke so s hitro reakcijo rešili poveljnik policijskega plovila Emil Maružin, upravljalec stroja Marko Jakšić in mornar Boris Sabadoš. Kot še navaja Glas Istre, so s tem ponovno dokazali, da je primarna naloga hrvaške policije reševanje življenj in da so hrvaški policisti vedno tam, ko je to potrebno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  15 .10. 2021 ob  14: 40
Prišli so rešit svoje, ki so ribarili kjer po arbitražni razsodbi ne bi smeli. Zdaj se še hvalijo, kao "ste videli, da moramo biti tam".