PRED KOPROM SE JE BORILO Z VETROM 143 JADER: Stopničke tudi za domačine (FOTO)

Koper

V Kopru je minuli konec tedna v organizaciji Jadralnega kluba Jadro Koper potekala jadralna regata za evropski pokal v olimpijskem razredu ILCA 7 za moške, olimpijskem razredu ILCA 6 za ženske in mladinskem razredu ILCA 4. V treh dneh se je na morju pomerilo 143 jadralcev, od tega je bilo 26 jadralcev razreda ILCA 7, 60 razreda ILCA 6 in 57 razreda ILCA 4.

Vremenski pogoji so bili nestabilni in veter je večkrat dnevno zamenjal smer. Izpeljanih je bilo vseh predvidenih osem plovov za razred ILCA 7, za razreda ILCA 6 in ILCA 4 pa sedem od predvidenih osmih.

Prvi dan je na polju prevladoval jugozahodnik; v soboto se je en plov odjadralo po jugozahodniku, kasneje pa še dva po vetru, ki je prihajal bolj s severovzhoda in vzhoda. Zadnji dan je bilo na ugodne pogoje potrebno počakati do 14. ure, ko se je zopet dvignil jugozahodni veter, ki je omogočil zaključek jadranja v sončnem vremenu.

Predstavniki krovne evropske zveze EurILCA so predlagali, da JK Jadro Koper kandidira tudi v naslednjem letu, čeprav se praviloma to regato organizira vsaki dve leti.

Rezultati regate po posameznih razredih

ILCA4

Med dekleti je 1. mesto osvojila Finka Ines Ruohela, druga je bila Hrvatica Nora Gotovac in tretja Madžarka Sara Lacko. Med fanti je prvo mesto zasedel Benedek Heder, drugi je bil Grigor Pettener in tretji Kristof Pinter

Uvrstitve slovenskih jadralcev: Zala Vidmar (9. mesto, JK Jadro), Marko Balaban (17. mesto, JK Burja), Mark Rodica (19. mesto, JK Burja), Tim Gajzer (27. mesto, JK Burja).

ILCA6

Prvo mesto je zasedla Hrvatica Petra Marendić, druga je bila Slovenka iz JK Burja Alenka Valenčič in tretja Italijanka Isabella Filippo. Med moškimi je zmagal Čeh Jakub Halouzka, drugi je bil Ukrajinec Dmytro Karabadzak in tretji Hrvat Tedi Leonardell.

Uvrstitve ostalih slovenskih jadralcev: Lana Vidmar (7. mesto, JK Jadro), Ivan Trunov (16. mesto, JK Olimpic), Val Mario Colarich (JK Jadro, 24. mesto), Jakob Musa Olivieri (JK Olimpic, 38. mesto), Val Povalej (JK Burja, 44. mesto).

ILCA7

Prvo mesto je osvojil Slovenec Luka Zabukovec iz JK Jadro, drugi je bil Ukrajinec Oskar Madonich in tretji prav tako Ukrajinec Valeriy Kudryashov.

Uvrstitve ostalih slovenskih jadralcev: Matej Valič (JK Jadro, 4. mesto), Ivan Vakhrushev (JK Burja, 7. mesto), Benjamin Aganovič (JK Burja, 8. mesto), Jure Barl (JK Ljubljana, 13. mesto).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija