POŽVIŽGALA SE JE NA UKAZE PIRANSKIH POLICISTOV: Pijana sedla nazaj za volan in pobegnila

Kronika

Včeraj ob 22.30 so policisti v Portorožu ustavili 59-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,51 mg/l, zato so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po zaključenem postopku se je usedla nazaj v vozilo in nadaljevala z vožnjo, na znake policistov pa ni ustavila. Vozila je proti Valeti in nato Luciji ter na koncu pripeljala pred PP Piran. Postopek se je tam nadaljeval. Z rezultatom preizkusa se ni strinjala, odrejen ji je bil strokovni pregled, ki ga je odločno odklonila. Vozilo so ji zasegli. Sledi ji enotni obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Tudi v Pivki so policisti včeraj popoldan obravnavali voznika osebnega vozila, ki ni ustavljal na znake za zaustavitev. Zapeljali so za njim in ga čez nekaj minut ustavili na Kolodvorski, vendar je s kraja ponovno odpeljal proti Postojni. Drugič je bil zaustavljen v Gradcu, kjer je trčil v policijsko vozilo. Policisti so ga obvladali in ugotovili identiteto 44-letnega voznika. Zavrnil je preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled, poleg tega ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Danes dopoldan, ob 9. uri, je v Portorožu mladoletni voznik cross motorja izgubil oblast nad vozilom, zatem pa padel in na prehodu za pešce trčil v 20-letno peško. Motorno kolo je odneslo v nasproti vozeči osebni avtomobil. 16-letni motorist in 20-letna peška sta se pri trčenju lažje poškodovala. Povzročitelju sledi obdolžilni predlog.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 150 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda pa so bile tri intervencije.

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali šest ilegalnih migrantov: pri Črnem Kalu dva državljana Afganistana, pri Jelšanah dva državljana Irana, pri Mali Bukovici pa dva državljana Albanije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija