POŽAR UNIČIL VEČSTANOVANJSKO HIŠO: Dva ponesrečena, gašenje oteževala elektrarna na strehi (FOTO)

Kronika

Včeraj okoli 17. ure je zagorelo v stanovanju v večstanovanjski stavbi v naselju Bizovik v Ljubljani. Gasilci so požar omejili, pogasili in oskrbeli dve ponesrečeni osebi. Stanovanja so zaradi obsežnosti požara neprimerna za bivanje, občina je stanovalcem že zagotovila začasno namestitev, je na omrežju Facebook objavila Gasilska brigada Ljubljana. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje so evakuirali 11 ljudi, štiri stanovanja so popolnoma uničena. Danes si bodo pogorišče ogledali kriminalisti.

Ljubljanski poklicni gasilci so se na kraj požara odpravili s petimi vozili in 15 gasilci. Požar, ki je bil ob njihovem prihodu že razvit, so skupaj z gasilci PGD Bizovik in PGD Sostro omejili in pogasili, dve ponesrečeni osebi so oskrbeli. Delo pri gašenju jim je oteževala sončna elektrarna, nameščena na strehi objekta.

Stanovanja so zaradi obsežnosti požara neprimerna za bivanje, so navedli in dodali, da je Oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo Mestne občine Ljubljana prizadetim stanovalcem že zagotovil začasno nastanitev.

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Ljubljana bodo danes tekom dneva opravili ogled kraja požara. Vzrok požara še ni znan, nastalo pa je za več 10.000 evrov materialne škode. Po prvih podatkih je zagorelo v pritličju večstanovanjske hiše. Gasilci so požar pogasili, pri tem pa je bila v notranjosti najdena tudi poginula mačka, ki se je nahajala v enem od stanovanj.

Ob 17:01 smo bili obveščeni, da gori stanovanje v večstanovanjskem objektu v Bizoviku. Na lokacijo smo se odpravili s 15...

Objavil/a Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade dne Sobota, 15. maj 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija