POPOVIČEV ODZIV NA ODŠKODNINSKI ZAHTEVEK KOPRSKEGA KRIMINALISTA: "Človek v takem stanju ne sme nositi orožja"

Koper

V začetku marca letos smo lahko v Kopru videli jumbo plakate, na katerih je bil koprski kriminalist Nermin Dedić, ki se je še pred tem znašel v središču pozornosti zaradi domnevne črne gradnje v Čežarjih. Teden dni zatem je Dedić preko odvetnice Nataše Pirc Musar vložil zahtevo za začasno odredbo in napovedal odškodninsko tožbo zoper naročnika plakatov, Multimedijski center Vizija. Slednji je zahtevek prejel danes, skupaj z zdravniškim potrdilom, iz katerega naj bi izhajalo, da je Dedić zaradi hudih psihičnih težav poiskal pomoč psihiatra.

Nekaj dni zatem, ko so bili po Kopru obešeni jumbo plakati, je koprski kriminalist Nermin Dedić vložil zahtevo za začasno odredbo in napovedal odškodninsko tožbo zoper naročnika plakatov. Kot zatrjujejo v pooblaščeni odvetniški pisarni Pirc Musar & partnerji, naj bi šlo za negativno oglaševalsko kampanjo.

Mestna občina Koper je Dedića prijavila vodstvu policije in vložila kazensko ovadbo pri specializiranem državnem tožilstvu. Na koprski policijski upravi so takrat pojasnili, da policista preiskujejo, zato so sprožili notranji varnostni postopek, kriminalist pa je na delovnem mestu. V dopisu pooblaščene odvetniške družbe so marca letos še zapisali, da Dedić ni ponaredil nikakršnega dokumenta, kar je potrdil tudi sodni izvedenec za rokopise in podpise.

Marčevski jumbo plakat v Kopru

Naročnik omenjenega marčevskega oglasa, Multimedijski center Vizija, je danes prejel odškodninski zahtevek, kateremu naj bi bilo priloženo zdravniško potrdilo, iz katerega izhaja, da je Dedić zaradi zelo hudih psihičnih težav v bolniškem staležu. Z odškodninskim zahtevkom se je danes seznanil tudi koprski župan Boris Popovič, ki je dogajanje takole komentiral:

"Res je, danes sem bil s strani direktorja Multimedijskega centra Vizija seznanjen s prejemom odškodninskega zahtevka, domnevno prizadetega kriminalista. Iz priloge oziroma zdravniškega potrdila izhaja, da je zaradi jumbo plakatov bolniško odsoten, predpisana so mu zelo močna pomirjevala, saj kot zatrjuje sam, naj bi imel zelo hude duševne in psihične težave. Kar je pri celotni zadevi še neprimerno bolj zaskrbljujoče, je dejstvo, da je zgoraj omenjeni bolnik, ki ima duševne težave, pooblaščena uradna oseba oziroma kriminalist, ki vsakodnevno nosi in po potrebi tudi upravlja z orožjem ter izvaja policijska pooblastila, hkrati pa ima s strani zdravniške stroke odrejen bolniški stalež z jemanjem zelo močnih pomirjeval in zdravil ter je napoten k psihiatru in to, kot zapiše njegov zdravnik, 'pod hitro'!!!"

Ker Dedić ni navaden kriminalist, temveč vodja kriminalističnega sektorja za gospodarski kriminal, se Popovič sprašuje, ali je PU Koper seznanjena z njegovim duševnim stanjem in ali so zaradi morebitne nevarnosti, tako za policista kot za nič krive občane, kakorkoli ukrepali.

"Kot je razbrati iz zdravniškega potrdila, je stanje Dedića nadvse resno, kar pomeni, da je lahko nevaren tako zase kot tudi za druge. Moje mnenje je zato zelo jasno, da človek v takem stanju ne sme posedovati, kaj šele nositi orožja ali opravljati službe kriminalista. Pomislimo, kako bi se počutili, če bi, na primer, pilot aviona, na katerem letite, imel podobne zdravstvene težave, ali pa, če bi kirurg, ki vas operira, jemal tako močna zdravila?! Mislim, da bi bil vsakdo, ki bi se znašel v podobnih primerih, še kako zaskrbljen in prestrašen za svoje lastno zdravje in življenje," je prepričan Popovič.

Deli novico:

@neverjetno |  28 .04. 2018 ob  08: 08
Taki je potrebno odvzet vse vsa pooblastila in nagnat iz policije, ker blati njihovo ime!!!
Neverjetno |  28 .04. 2018 ob  07: 43
Agresiven kriminalist, ki se sparvlja na zenske in jih se ozmerja!! Policija pa je to zadevo spegledala. Zakaj
Kje mi zivimo? V teksasu??
Sumljivi posli |  28 .04. 2018 ob  07: 36
Nermin Dedić je znano vpleten v mnogo sumljivih zadev, agrediven do zenski in drugih, sedaj se je še pokazalo, da je motena oseba pod mocnimi tabletami. Če naj bi bili kriminalisti takšni, je mnogo boljše, če jih nimamo.
Resnica |  28 .04. 2018 ob  07: 32
Dedić je in je vedno bil zelo pokvarjen policist.

Vemo mi njegove zgodbe!! Bodo kmalu prisle na dan.
beslimi |  27 .04. 2018 ob  23: 19
ah ja, ljudje ne razumejo razlike med psihozo in neko fizično bolečino. Popo ima tu celo prav.
Angie |  27 .04. 2018 ob  23: 15
Ma vi to resno? Kaj policija ne bo nic naredila. Ko si pod takimi substancimi se potem pozan se dolgo in lahko tudi postanes odvisen. Upam da takemu cloveku ne dajo orozje.
Bibabibi |  27 .04. 2018 ob  23: 14
Z navesenim glede kriminalista in nošenju orožja se popolnoma strinjam,človek ki je v tako slabi psihični kondiciji nesme imeti orožja kaj šele biti v službi.
Akim |  27 .04. 2018 ob  23: 11
Bolnik nermin ki naj bi scitil obcanke in obcane z oroznim listom in tako diagnozo hodi po kopru. Narod zbudi se!!!
Ma ke bale |  27 .04. 2018 ob  22: 01
Tudi popek dobiva opravičila o njegovem stanju, kar nekajkrat letno. To se pravi, da tudi on nebi smel med publiko, ker se nikoli ne ve kdaj bo popenil !?
Rino |  27 .04. 2018 ob  21: 02
Oba sta po mnenju strokovnjakov hudo bolana!!!
Mislim da sta si precej podobna- ego
Z njima zobat češnje?
Raje ne!!
koprcan |  27 .04. 2018 ob  14: 49
-2
Popovič ima prav, človek, ki ima tako hude dusevne motnje ali bolezni ne sme imeti orozja in mora imeti onemogocen dostop do orozja do preklica, oz dokler se mu stanje ne popravi.
@monogatari |  27 .04. 2018 ob  14: 47
ponovno, masleni - zakaj spreminjaš svoje "nicke" na tem portalu ?
1