POMEMBNO OBVESTILO ZA PIRANSKE GOSPODARSTVENIKE: Objavljen je razpis za izredno finančno pomoč

Piran

Za gospodarstvenike na območju piranske občine je objavljen razpis za dodelitev finančnih sredstev za blaženje posledic epidemije za leto 2020. Za dodelitev izredne finančne pomoči za blaženje poslovne škode je namenjenih 160.000 evrov.

Za subvencioniranje dela fiksnih obratovalnih stroškov, in sicer nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, stroškov ravnanja s komunalnimi odpadki in stroškov oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja odplak, stroškov električne energije ter stroškov telekomunikacijskih storitev je v javnem razpisu, ki je objavljen na spletni strani Občine Piran, namenjenih 100.000 evrov. Preostanek, torej 60.000 evrov, pa gre za subvencioniranje najemnin poslovnih prostorov.

Upravičenci do pomoči so samostojni podjetniki posamezniki, mikro in mala podjetja, registrirana po Zakonu o gospodarskih družbah, ki imajo sedež podjetja v občini Piran. "Pomoč se upravičencem za isti namen in iste upravičene stroške lahko dodeli le enkrat. V primeru prijave na več ukrepov sofinanciranja pa morajo prosilci oddati vlogo na ločenih obrazcih, za vsak ukrep posebej," so sporočili z občine.

Vloge sprejemajo do vključno 1. februarja do 14. ure.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija