PODROBNOSTI VERIŽNEGA TRČENJA NA PRIMORSKI AC: Kaos je povzročil voznik pod vplivom alkohola

Slovenija

Kot je navedeno na spletni strani Uprave Republike Slovenije (RS) za zaščito in reševanje, so ob 12.10 na avtocesti pri počivališču Studenec, v smeri Postojnae, trčila štiri osebna vozila.

Slika je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je 76-letni voznik osebnega avtomobila iz Cerknice je vozil po desnem, voznem pasu. Ko je dohitel kolono, je naglo zavil v levo, na prehitevalni pas, pri tem pa trčil v vozilo 64-letnega državljana Nemčije. Ta je trčil v pred seboj vozečega 20-letnega državljana Belgije, ta pa še v 43-letnega Ljubljančana.

Povzročitelju nesreče je alkotest pokazal 0,33 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, sledi mu plačilni nalog. Povzročitelj, državljan Belgije in njegova sopotnica so se v nesreči lažje poškodovali, so še sporočili s PU Koper.

Kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci PGD Postojna in Razdrto zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, nudili pomoč delavcem cestnega podjetja pri sanaciji cestišča ter reševalcem NMP Postojna in Sežana, ki so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Deli novico:

A.C.A.B. |  15 .09. 2018 ob  13: 47
Vozi 30km/h. Pravilno prehitim počasno vozilo. Butec mi trobi in maha z roko...a je z vami vse v redu???
A.C.A.B. |  15 .09. 2018 ob  13: 44
@mentsana imam poln kufer takih kot si ti. Glavni faktor nesreč je na prvem mestu neznanje za volanom. Obsojati hitrega voznika z nevarnim. Je za moje pojme totalna neumnost. Zaradi takega razmišljanja smo prispeli do te točke da imamo radarje na vsakem vogalu. Samo za profit države in njenih koritnikov za plače v JS. Ko slišim razne kvazi strokovnjake ki non stop ponavljajo isto. PROBLEM JE NEZNANJE prej kot kaj drugega. Rad vozim hitro. To še ne pomeni da sem divjak. V ŽIVLJENJU nisem povozil ježa kaj šele da bi povzročil nesrečo.
Ja no.. |  14 .09. 2018 ob  21: 24
Ja avtoceste so gradili za tovorni promet ,zato pa je tudi država dobila denar,in vas se vozi sam v službo , avtobusi in vlaki pa prazni...dražava pa lepo kasira od vinjet in elektronskega cestninjenja,ja pa za gorivo dajajo kot da je vSloveniji zastonj..bo prav zanimo ko bo elektronsko plačilo cestnin tudi za avte...še več bo probrala ,da lahko hrani javni sektor...
VSAK |  14 .09. 2018 ob  17: 36
@VSAK, žal je vse povezano, kamioni zasedajo desna dva pasova, kjer pač le ta sta, vsi z avti in kombiji posledično na levemu, pol pa si ti misli da si na vtocesti. V zadnjih letih se je očitno število kamionov popeterilo. Vsaj polovico bi jih morali zlepa ali zgrda naložit na vlake, kateri pa v tej državi žal ne funkcionirajo.
aneri |  14 .09. 2018 ob  17: 32
Nesreča se je zgodila ob 12.10,zaradi zastojev se je posledično temu zgodila še ena nesreča… ob 17. uri pa še vedno štala na cesti ! Očitno je lokacija STUDENEC pri Postojni črna točka, saj ne mine dan, da ni na tem kraju kakšne nesreče.
kjessi |  14 .09. 2018 ob  16: 33
Po sliki sodeč se šoferji še niso naučili, kako je treba sprostiti srednji pas za reševalna vozilo. Enako je bilo včeraj.
@VSAK  |  14 .09. 2018 ob  15: 43
Po tvoje so torej kamioni krivi za štalo na cestah? Ne prenapeti, nekulturni vozniki? Najlepše je iskati krivce drugje.... Vsak naj poskrbi za svojo kulturo in potem bo mogoče bolje..na vseh področjih....
mentsana |  14 .09. 2018 ob  15: 30
Glede na kulturo in obnašanje voznikov na naših cestah je dobrp da ni nesreč še več, samo pomislimo kakšne varnostne razdalje imajo določeni pri visokih hitrostih. Da o prehitri in nevrotično nevarni vožnji niti ne govorim.
jurij |  14 .09. 2018 ob  15: 10
če bi zaprli mejne prehode s hrvaško bi bile proti obli ceste prazne.
VSAK |  14 .09. 2018 ob  15: 03
DAN ŠTALA! HVALA DARS IN DRŽAVA ZA VSE KAMIONE IN ČUDOVITE CESTE!