PODROBNOSTI TRAGEDIJE V RUSIJI: Študent strelski napad prej napovedal na družbenih omrežjih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na univerzi v ruskem mestu Perm na Uralu je danes eden od študentov izvedel strelski pohod. Rusko ministrstvo za zdravje je sporočilo, da je napadalec ubil šest in ranil več kot 20 ljudi. Policisti so ga že pridržali, poročata ruska tiskovna agencija Tass in francoska AFP.

Da so strelca pridržali in da je bil ta pri tem ranjen ter da gre za enega od študentov univerze, je potrdil ruski preiskovalni odbor, ki je pristojen za najpomembnejše preiskave v tej državi. Odbor je prav tako potrdil število mrtvih in ranjenih.

O streljanju je bil obveščen ruski predsednik Vladimir Putin, so sporočili iz Kremlja. "Predsednik izreka iskreno sožalje tistim, ki so zaradi tega incidenta izgubili družino in ljubljene," je novinarjem povedal Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Regionalne oblasti so sporočile, da je pouk na lokalnih šolah, fakultetah in univerzah danes odpadel. Šolski strelski pohodi so v Rusiji redki zaradi stroge varnosti v izobraževalnih ustanovah in oteženega nakupa strelnega orožja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sprva je prišlo tudi do zmede glede števila žrtev in zdravstvenega stanja storilca, ki ga je univerza najprej označila za mrtvega. Mladenič je bil med aretacijo ranjen in nato odpeljan v bolnišnico, so zdaj pojasnili preiskovalci. Mediji so poročali o osmih smrtnih žrtvah, rusko ministrstvo za zdravje je zdaj potrdilo, da je bilo smrtnih žrtev šest.

Zamaskirani napadalec se je na strelski pohod podal z lovsko puško. Po poročanju lokalnih medijev je napad prej napovedal na družbenih omrežjih. V objavi naj bi tudi zapisal, da ni privrženec nobene ideologije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija