PODROBNOSTI INCIDENTA V FRANKFURTU: Slovenec v psihiatrični bolnišnici, naša policija seznanjena

Kronika

Nemška policija je v soboto popoldne na frankfurtskem letališču aretirala 38-letnega Slovenca, ki je grozil policistom. Terminal 1 so morali izprazniti, na spletni strani piše nemška zvezna policija. Ozadje dogodka ostaja nepojasnjeno.

Nemška policija je v soboto okoli 17.15 38-letnika obravnavala, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. "Vse vas bom pobil, Alah je velik," je dejal ob tem. Skušal je pobegniti, a so ga policisti obvladali, je nemška policija zapisala na svoji spletni strani. Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili terminal 1. V prtljagi ni bilo ničesar nevarnega, so ugotovili policisti.

Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so aretirali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška zvezna policija.

Tiskovni predstavnik policije je danes po poročanju nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung sporočil, da moški ni bil zmožen zaslišanja, zaradi česar so ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico. Ob njem je ženska, ki jo obravnavajo kot pričo. Njegov motiv sicer še ni znan, velja pa za glavnega osumljenca.

Letališka policija je sicer ob skoraj istem času prejela tudi informacijo, da je na območju terminala 1 oborožen moški. Zaradi možnosti, da bi bila lahko dogodka povezana, so razširili zavarovano območje.

Okoli 20. ure so izključili možnost, da bi bil moški na terminalu. Tako so lahko letališče in železniško postajo, ki so jo zaprli zaradi domnevnega oboroženega moškega, znova odprli. Preiskava dogodka, ki se osredotoča na tega moškega, še traja. Priče so povedale, da je imel v rokah orožje, česar doslej policija še ni mogla potrditi.

Slovenska policija seznanjena z incidentom 

Nemški varnostni organi so danes slovensko policijo obvestili o incidentu na frankfurtskem letališču, v katerega je bil v soboto vpleten 38-letni slovenski državljan, ki že dalj časa zakonito biva v Nemčiji, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Obravnavali so ga, ker ni uporabljal zaščitne maske v prostorih terminala, so dodali. Kot so še navedli na GPU, osumljeni pri postopku ni upošteval zakonitih ukazov policije in je grozil policistom. Policija je zoper njega uporabila prisilna sredstva in ga obvladala.

Poteka zbiranje informacij, ki bodo pripomogle k razjasnitvi okoliščin incidenta, so sporočili z GPU. "Nemška policija v tem trenutku ne pozna motiva in nima informacij o vpletenosti slovenskega državljana proti varnosti države," so pojasnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  18 .01. 2021 ob  10: 23
kašen SLOVENEC neki?to še S od Slovenca ni...ima samo SLO državljanstvo kri pa ni slovenska..drugič napisite DRŽAVLJAN SLOVENIJE ne pa Slovenec je velika razlika
kokodek |  18 .01. 2021 ob  09: 00
tudi doma imamo veliko skrajnih fanatičnih vernikov, ki slišijo na čivkanje
joe jaxson |  17 .01. 2021 ob  15: 10
novinar !!!!jQuery112301490041524248651_1610892405293?? "... SLOVENCA" ? jeb... .og ! alah ipd vzklikajo izisi ipd nemastni verniki, ne pa slovenci ! ima pa slo passport, a nje ?! kaznovat