PODRAŽITVE SE SELIJO TUDI NA PLEČA ŠTUDENTOV: "V kolikor bo prišlo do tega, zagotovo ne bomo tiho," napoveduje ŠOUP (VIDEO)

Koper

Vsesplošne podražitve so posegle tudi v žep študentov. Študentski domovi v Mariboru in Ljubljani so se zaradi naraščajočih cen energentov že podražili. Študentski domovi v Slovenski Istri pa imajo za razliko od ostalih v državi tudi tržno dejavnost, zato se morajo študentje med poletjem izseliti. Predstavniki študentov menijo, da plačajo visoko ceno že z nenehnimi selitvami, zato na nove podražitve niso pripravljeni.

V Slovenski Istri upajo, da bodo "zvozili" do konca študijskega leta, potem pa bodo cene prilagodili. Predstavniki Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) dvigu cen nasprotujejo, ker imajo obalni študentski domovi za razliko od ostalih še tržno dejavnost. Domovi v Kopru, Izoli in Portorožu so med poletjem na voljo številnim turistom, študenti pa se morajo izseliti.

"V kolikor bo prišlo do te podražitve, zagotovo ne bomo tiho, kajti potrebno je vedeti, da študentski domovi UP tekom poletja oddajajo kapacitete turistom in s tem ustvarjajo profit. Zaradi tega ni nobene potrebe, da bi se študentski domovi dražili," meni predsednik ŠOUP Jure Ciglar. Več si poglejte v spodnjem video posnetku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  22 .06. 2022 ob  05: 34
Težave s podražitvami naj rešuje 400.000 oslic in oslov, ki so volili GOLOBA.